09.12.28 Julklappar till Charlie

Det var någon som fick många paket på julafton....


09.12.28 Juledvala

Julbilder osv kommer snart, har inte haft hög prio på bloggen under juletid.

Kan inte pizzan komma snart....??

09.12.23 God Jul

Man måste ju trycka in en liten julhälsning när man har lite tid...

God Jul


09.12.10 Hemska morgon

Vilken hemsk start på dagen man fick idag då. Pappa ringer och väcker mig kl. 8.00 och säger att mamma behöver hjälp, "jaha vaddå?". "Fanny har sprungit bort". Fanny blev rädd för en helikopter när mamma var ute på morgonpromenaden och sprang iväg. På två röda sekunder står jag i hallen påklädd och marscherar ut till bilen med Charlie och Johan i släptåg.

Först ringer jag polisen och anmäler Fanny försvunnen och så far vi hem till mamma och kollar så att inte Fanny har hunnit hem, men icke. Då tänker vi att vi startar och leta i skogen efter "vråldjupet", vi hinner inte gå långt innan en man kommer på den isiga vägen med sin moppe och säger att han har sett Fanny. "Snälla säg att hon lever" tänker jag. Till min fasa så har han sett henne efter bensybyvägen vid sinksundet och är på väg mot revelsudden. Den vägen är en mardröm på morgonen, bilar bränner förbi i 90 km/h och det är inte lite bilar heller.

sad smileys

Jag knuffar in Charlie och Johan i bilen och drar mot revelsudden. Ringer mamma under tiden, smart som jag är, Johan borde ha ringt istället. Upprörd som jag är ringer jag och stortjuter, mamma bli skiträdd och skriker med gråten i halsen. När vi kommer till revelsvägen så står "moppemannen" där. "Skynda er, hon är på väg upp i skogen". Jag springer allt vad jag har in i skogen och skriker för full hals och till slut ser jag henne.

evil grin smileys

Stackars lilla Fanny står och darrar och vet inte om hon ska våga fram eller fly från mig, hon velar ett tag men bestämmer sig att det kanske är tryggast i min famn ändå. Jag grinade hela vägen tillbaka till bilen med Fanny i famnen och Charlie i släptåg. Mamma hade också slängt sig i bilen och kom och mötte upp oss. Tindra var hemma och väntade och undrade vad som stod på och hon blev så glad när vi kom hem med Fanny igen.

Utan Karl-Gunnar Andersson "moppemannen" hade vi aldrig hittat henne, inte så snabbt som vi gjorde nu iallafall och kanske inte vid liv. Vilken jäkla start på dagen, men det slutade lyckligt den här gången iallafall
mad smileys

09.12.09 När Boris och Snoris var små...

... så hittade vi på en massa hyss och konstiga lekar. Vi lekte Kurt Olsson och Arne framför hallspegeln hemma. Mycket kretsade kring denna spegel, vi lekte "Lillian" där också. Jag var Lillian och Boris var min stränga finska mamma som skulle frisera Lillian innan hon skulle till skolan. "Lillian" fräste hon med bred finsk brytning, "nu ska du till skolan unge".

Kurt Olsson och Arne fick vi från TV, var vi fick "Lillian" ifrån vet jag inte. Däremot såg vi på "Nord och Syd" också. En var "tant Nord" och en var "tant Syd", vem som var vem kommer jag inte ihåg, jag fick alltid vara brunetten iallafall, Boris skulle så klart vara blondie, för hon var snyggast. Våra karlar hette "John Guld" och "John Silver". Guld var väl lite finare så Boris fick den karln och jag fick min Silver. Eftersom vi inte hade någon som ställde upp att vara "John Guld" och "John Silver" så löste vi väl det genom att dom fick dra ut i krig medans "tand Nord" och "tant Syd" var hemma och skötte intrigerna.

Mamma hade ett kasettband med Benny Andersson och Orsa Spelmän. Den lyssnade vi alltid på och lekte troll, älvor och prinsessor, fast mest troll. Hur denna stackars kasett lever än idag kan jag inte förstå, vi spelade den flitigt, spolade fram och tillbaka, spelade osv...

Den här låten lekte vi troll till iallafall


09.12.08 Borrrrrris


09.12.04 Solen och månen

Nu har jag tagit bort plasten och passade på att ta kort innan salvan ska på.
09.12.03 En helt vanlig bild

Ajaj, men nu sitter den där, gick bra först men efter ett tag började det göra ajaj. Nu är den fint inslagen i plastfolie så den fotas och läggs upp när den är redo för det senare. Och den här gången är det inga kryptiska meddelanden confused smileys09.12.01 Nedräkning

Snart blir det en till tattoo, nervigt cool smileys


09.12.01 Snö lagom till December

Nu har det kommit snö... igen. Hoppas att det håller i sig den här gången så att man kan börja åka skidor. Dock var det inte så kul i morse när jag skulle och jobba, snö och motorvärmare går inte så bra ihop alla gånger, en totalt igenisad bil. Många okristliga ord på morgonkvisten fick en chockad publik vid busshållplatsen ta del av, ajja.

Charlie är då överlycklig iallafall.
RSS 2.0