11.10.05 A-barnet

Johan och Eldar ska gå på valpkurs, och jag och Charlie ska gå på lydnadskurs på hundhuset i höst. Fast jag råkade halka in på en till valpkurs med Eldar i Råneå också. Jag tror att den lilla parveln klarar av så många kurser, med tanke på hur aktiv han är. Dessutom så verkar han vara ett lovande lydnads- och agilityexemplar. Redan som liten pupp så såg vi hur smidig och hur lätt han verkade ha för sig att hoppa osv, så agility är ett måste när han har åldern inne. Sen så har vi märkt hur kontaktsökande han är och att han har en bra fallenhet för att lyssna och följa med, så lydnad blir det också.

Vi sopade mattan med dom andra barnen på kursen, iallafall om man ska tro på svärmor. "Vilket A-barn!!", ylade hon när kursen var slut. Jag är väl inte störtförtjust i mångt och mycket om vad instruktören har att säga om hunduppfostran. Jag är av den åsikten att mina metoder fungerar bäst (för mig iallafall) och jag har lyckats uppfostra en charmör tidigare, så något rätt måste jag ha gjort. Hur som haver, jag ser det mer som bra hjärngympa för oss och bra aktivering för vilden.

Eldar klarade övningarna galant. Vi stod i en ring och skulle en och en gå runt ringen och sick-sacka mellan ekipagen. Eldar hade snarare svårt att släppa mig med blicken än tvärtom. Han låg fint vid mina fötter och stirrade på mig mest hela tiden. De andra valparna skällde, hoppade runt eller var rädda, men inte min trygga piraya.

Näe, nu har jag skrytit klart, nu får ni titta på bilder på A-barnet istället.
Kommentarer
Postat av: Paula

A-barn, innebär det att han tillhör a-laget i stadsparken?

2011-10-05 @ 22:32:44
Postat av: EvaCarin

Du är för ung Paula stort A betyder betyg Bäst men kanske det även var A-Linn's förtjänst till hans uppförande själv skulle jag hamna en bra bit längre ned i alfabetet men jag får väl försöka jobba mig uppåt

2011-10-06 @ 07:26:15
Postat av: Snoris

Men EvaCarin, du tränar ju upp attackhundar, eller hur var det nu?

2011-10-06 @ 15:29:23
URL: http://snoris.blogg.se/
Postat av: Mija

Oh vad stor han blivit Eldar, och kanon fin i sin granna färg. Broder Falcon är oxå en storing medans den andra brodern Ture är av den mindre sorten, fast vad jag hört o sett är alla smidiga och kontaktsökande huliganer ;-)

2011-10-07 @ 11:20:52
URL: http://www.gusigans.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0