Nykterist som dricker sprit

Jag kom att tänka på något en kollega sa till mig i veckan appropå min frustration efter att för miljonte gången fått frågan "Men du äter väl fisk?". Vilket inte direkt är en fråga, kanske en ledande fråga, men mer en uppmaning. Hur som haver, han sa: "Att vara vegatarian och äta fisk är detsamma som att vara nykterist och dricka sprit".
 
Huvudet på spiken. Själva definitionen av att vara nykterist är en person som inte dricker alkoholhaltiga drycker. Och definitioen av en vegatarian är en person som livnär sig på vegetabilisk föda. Med undantag för mjölk och äggprodukter då detta inte är något som har levt eller dött.
 
Ännu värre är det när man får frågan, "Men du äter väl kyckling". What the f**k!?! Eller igen, ingen fråga, en uppmaning. Är inte kyckling ett djur? Fisk är också ett djur, eller har jag fel? Skaldjur då, det kan väl inte vara djur? Det hör man ju på namnet, skaaaaal-DJUR. Eller hur blev det nu?
 
Bara för att det finns några förvirrade människor där ute som inte vågar stå på sig och sina kräsna matvanor, utan flyter istället med på vågen och kallar sig för vegetarian när det passar, så ska inte jag behöva lida för det. Säg att nej tack, jag äter inte rött-/fläsk-/kött/whatever. Hitta på en jävla ursäkt. Jag har även stött på vegetarianer som äter skinka. Alltså sån där tunn hushållsmedwurst, för det är ju inte som kött. Hur står det till i hjärnkontoret då när man kallar sig för vegetarian när man så uppenbart inte är det?
 
Jag kämpar, verkligen kämpar, med att inte låta fullständigt rabiat när någon välmenande stackare måste fråga om vad jag äter. Som om ordet "vegetarian" inte säger nog? Jag har i mina trötta stunder börjat säga "Jag äter inget som har dött" med ett ont öga som pricken över i:et. Slutdiskuterat. Det är detta eller ett ramaskri för att efter miljonte gången har fått höra "Men du äter väl..." NEJ!!! Nej, nej och åter nej.
 
Idag är det fredag, och som den nykterist jag är så blir det fredagsmysvin ikväll. För rödvin, det är ju som inte sprit direkt. Skojar bara, som den onykterist jag är så ska det banne mig vinas. Och ätas morötter, för det är det enda de där konstiga vegetarianerna äter, kanske slänger jag in ett salladsblad med det. Nej, nu håller jag på att komma igång igen. "Roliga skämt" får bli ett annat inlägg.
 
Skål!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0