Det händer grejjer

Fortfarande inga bilder på mitt balkongprojekt. Jag får inte tummen ur och fota lite. Men mina luktärter lever än så länge. Iallafall två stycken har börjat kika fram lite försiktigt.


(Bullmamma och Miranda, som leker med loppisfynd)


(Tror att hon ville sälja na på blocken igen)

Var iallafall och underhöll Paula i helgen. Hon är fast i bushen för hennes bil har krajjat ihop, så jag och Charlie for dit och härjade lite. Miranda är som vanligt lite fisförnäm av sig, precis som Boris. Hon måste vara en liten klon av henne eller något. Men sen när hon var riktigt säker på att det verkligen var favoritmoster som var på besök då blev det roligare tyckte hon. Paula och jag gick på loppis också som byns tantmaffia hade anordnat, och stackars Charlie blev trakkasserad av några skitungar medans Paula shoppade lös. Vi gick hem och tröstade oss med bulla sen som Paula hade bakat. Och så plågade vi både hundar och ungar med det sis hade handlat.


(Att prova mössa var ingen hit...)


(...men det gick lite bättre efter att tag...)


(...sen posar hon som värsta fotomodellen)


(syrran kan det här med goda bullar)

Dannes päron och Samuel kommer hit i helgen och härjar lite. Dom skulle väl hjälpa med flytten lite, när nu den blir av. Måste röja upp lite här så att allt folk ryms och natta över. Undar var Charlie säger om Samuel, det är i och för sig en snäll unge så han lär inte jaga Charlie iallafall...


(...till skillnad från den här besten som måste sitta bakom galler)

Det blir mycket i helgen, besök, jobba på kyrkan, sitta barnvakt åt Mithras ungar och hundutställning... oj oj oj

På bättringsvägen

Nu har man något positivt att berätta iallafall *ta i trä* Charlie ser bättre ut i benet, trots att vi inte har börjat med vattengympa. Han haltar inte så mycket, och han stödjer mer och mer på benet ser det ut som iallafall. Han känns inte så varm om knät heller, lite varm, men inte så mycket som tidigare. Våra lugna skogspromenader verkar funka. Nu får jag ta mig själv i örat och komma ihåg att han kan gå sönder lätt, så inte köra igång för hårt med han nu. Det bästa av allt är att Charlie har fått en ny kompis :-) En liten bassetvalp på 12 veckor har flyttat in här brevid och Charlie är överlycklig :-) Jag också, äntligen en hund som han kan "leka" med utan att han ska göra illa benet något mer. Det går inte så undan när dom leker. Mandy snubblar med på öronen när det går för fort. Men Charlie är nöjd för det, han är en riktig gentleman med henne. Han är så försiktig och delar med sig av sina pinnar till henne.. Fast ibland nallar han henns pinnar ;-)


(Charlie ♥ Mandy)


(Charlie är "bra" i sitt knä och jätteglad)


(Winslow och Mandy... Eller var det tvärtom??)

Daniel den nörden är juh lika förvirrad som vanligt. Hans kusin ska gifta sig och senaste osa datumet var för en månad sedan, så jag har antagit att vi inte ska fara på bröllop då. Men så kom han på igår att han vill visst fara den "27e", vilket visade sig att det var den 24e, på lördag. Perfekt, då var det bara att panikleta flyg/tågbiljetter till Borås, vad man nu kunde få tag på, men det var DYRT som f*n. Så då kom jag på att "fine, då tar vi bilen"... Tokköra ner på fredag efter Charlies vattengympa och hoppas på att man kommer fram i tid. Daniel ringer sen den blivande brudgummen för att höra om vi kan komma, men får inte tag på honom. Då ringer han sin moster istället, då visar det sig att bröllopet är framflyttat till okänt datum *phu* Tur tycker jag. Då kanske man har tid att förbereda sig på riktigt till nästa datum, om nu Daniel kommer ihåg att berätta det för mig, om han ens kommer ihåg att ta reda på den sen... Himmel å pannakaka... Den där karln kommer att ge mig en hjärtinfarkt snart...Jag har varit flitig och fixat lite på balkongen också. Betsat om utemöblerna och hängt upp en spalje och en ampel. Tanken är att det snart ska växa upp lite luktärter där, men med den här "värmen" vi har lär dom döden dö i kylan. Fast jag var och grävde lite i jorden idag och det såg ut som om en har fått ut en rot eller vad det nu är som kommer ut först... Ska lägga upp lite bilder senare...


BusCharlie och kalas

Min inspiration till att hitta på något att skriva har varit ungefär lite värdelöst som vädret här. Har man tur så kanske tempraturen kryper över 10 grader och har man riktig otur så snöar det... Jo, SNÖAR!! Övriga sverige har sommar i maj, men här uppe så börjar sommaren komma i juni först, men kom igen, vad hände med växthuseffekten och global uppvärmning? Jag ska ut och köra bil och be Charlie fisa lite så kanske sommaren kommer tidigare här uppe i fortsättningen... En bra nyhet är att jag har tagit fram min kära cykel iallafall, med cykelkärra åt Charlie :-)


(Charlie är liiite nöjd över mammas påhitt iallafall)

Min lilla bäbis har dragit på sig artros i sitt lilla snoseknä också :-( Den här voffen blidde dyr, men det är det värt. Han ska börja med vattengympa en gång i veckan i tio veckor till att börja med. Fast det stora problemet är att trötta ut huliganen. På nätterna håller han juh på att gräva sig ner till grannen... Undrar vad Lulebo säger om det? :-( Dom gnidna ynglen från ett varmt ställe, hoppas att jag får byta ut en liten ruta iallafall så att jag slipper riva upp hela golvet...


(När mamm tittar så leker han med robomop...
...men när hon sussar lungt då växer hornen på den lilla besten)


Igår hade Ninni kalas. Då fick Charlie stanna hemma och sova lite. Senast jag hade med honom så tyckte resten av släkten att deras hundar också skulle med, och resultatet blev därefter... Slagsmål, välta skurhinkar i hallen, skitiga kläder osv... Men nu var bara Fanny och Tindra med. Mamma fick för sig att ta fram en hemsk docka tagen från någon skräckfilm och ge till Miranda. Dockan var juh större än henne, stackars barn... Tindra var mycker bekymrad över det....


(Miranda tyckte väl lite si så där om dockan...


...gissa vad Tindra tyckte)

När favoritmoster kom och lekte så vågade Miranda lugga fulFrida som dockan hette. Eller ja, bara Frida då... Och den obligatoriska "mosad-av-moster-kramen" fick hon också :-)


(catfight med stöd av favoritmoster)


(undrar när man ska skaffa en sån här... är dom lättdresserade tro?)

Planerna gick i lås :-)

För två veckor sen hittade Charlie och jag på bus och for till Stockholm för ett överaskningsbesök hos Boris. Tanken var att först fara till Sundsvall och hämta ett flyttsläp som skulle vidare till Uppsala. Hasse och Sandra har flyttat dit men dom fick det ena släpet bara kört till Sundsvall. Jag fick nerresan betald av dom så då tänkte jag att då kan lika gärna jag köra, jag hade ändå inget bättre för mig. Dessutom så kostar flygbiljett tur och retur 800 för mig, nu kunde jag ta med mig Charlie och det skulle kosta typ 1000... Det var det värt. Det var lite drygt att köra med släpet från Sundsvall med tanke på att det vägde 10 ton typ, så det gick 30-40 km/h i uppförsbackarna.... Undrar vad polisen hade sagt om det?


(Boris på cafe, huset där bakom bor hon i...)

Hur som haver, efter att ha kört vilse i Stockholm i en timma och efter att ha frågat om vägen så hittade jag hem till Boris vid tio på kvällen, snacka om att se snopen ut :-) Charlie var då väääääldigt glad att vara framme, jag med iochförsig. Jag ville bara in och sova, men Charlie tyckte att han har sovit hela dagen så han grejjade på lite under natten och lekte med sina grejjer. Nästa dag blev det då hundträff och cafe. Och en snabbsväng på stan :-)


(Boris rastas i fårhagen)

Boris skulle jobba när vi var där man Charlie och jag underhöll oss sälva rätt bra. Vi var på hundcafe, hundträffar och strosade runt på lidingö :-) Charlie var så populär i Stockholm. Jag trodde att jag skulle slippa svara på frågor om vad han är för ras osv, för dom lär vara med kända där nere, men icke. Var tionde meter så blev vi haffade av folk som ville träffa Charlie.


(Jag visar min bästa sida)

Sista dagen så blidde jag sjuk så klart. Dom där Stockholmsbasiluskerna är inte att leka med, särskillt inte om dom kommer från Boris. Hon hade visst redan basiluskat ner lidingö, Karl (den vildögde) och hans mamma var sjuka, fast Karl hade lite värre grejjer än det och dras med också.... Hur som haver så ligger jag och skakar med feber när Boris ringer och säger att vi är bjudna på grillning hos Karls föräldrar, typiskt. Boris kom hem och letade reda på ipen som jag knaprade i mig och så drack jag varmt vatten med en burk honung i typ, sen for vi iväg. Dunderkur :-)


(Boris och 'den vildögde')

Hemresan gick med raketfart iallafall. Frågan är vad fartkamerorna säger om det? ;-) Feber och förkylningen var det inga problem med, men min nacke. My god, jag höll på att dö... Säkert en kombo av att jag är för liten för alla normalanpassade stolar, så ryggstödet på bilstolen kom under skuldrorna och nackstödet kom ovanför huvudet :-( och att jag satt i samma läge i 10 timmar med fläktarna på kallt för Charlies skull.... Det var då jäkligt skönt att komma hem igen iallafall.


(Charlie är trött av allt resande)

Kennel Blåtiran har gjort ett STORT misstag... Dom sålde iväg den bästaste hunden i hela världen :-) Charlie var en ängel under hela resan, och det är han hela dagaran iallafall, men nu var han så snäll och tålmodig. Han var så glad att vara hemma i Luleå igen och letade reda på närmsta snöhög när han hade fått av sig sitt säkerhetsbälte och slängde sig i den. Där låg han läääänge och ålade sig runt på rygg och mage och åkte kana :-)


(Söt fastän jag inte anstänger mig... )

Ja just det.... Jag var på Åhlens när Charlotte Perelli var där och singerade sin CD. Köpte ingen dyrCD så klart men jag lyckades få två halvtaskiga bilder på henne, till morfar ;-) Hon skulle ha farit till Luleå istället, då hade hon fått sitta där hela dagen bland alla byfånar, i stället för dom där tio minutrarna....


(Woho, lyckades se en kändis... ;-))

RSS 2.0