10.08.31 Hjärngympa

Örk, vilken pissig natt. Jag ska spåra den saten som gav mig förkylning, Eva-Carin är starkt misstänkt. Droppen blev väl när jag ålade i blött blåbärsris i söndags. Jag har knappt sovit i natt, febrig när jag gick och la mig, tur att Charlie kom och värmde mig. Feberdrömmar hela natten, för varmt och för kallt om vart annat. Vaknat klarvaken och tänkt gå upp, men tydligen var inte kroppen med på det, gick inte och röra på sig. Charlie förbarmade sig över mig och kröp ner brevid mig på morgonen och myste så jag fick sova till efter 8 iallafall.Hjärngympan blev av igår. Attans att jag glömde kameran. Vi presenterade oss och våra hundar, pratade om stress och så fick hundarna leka med olika hjärngympa-leksaker och så avslutade vi med massage. Hundarna fick leka med färdiga spel som går att köpa, toarullar, äggkartonger, petflaskor, plastburkar, bollar osv. Charlie hade inte riktigt koncentration för att fundera ut hur sakerna funkade, och inte tålamod att försöka heller. Det var ju en fasligt vacker vit schäfertik där, hon luktade så gott med sin fina blöja (höglöptik). Det var då himla bra social träning för han, och när han väl varvade ner på kvällen så kom timmerstockarna rullande.


10.08.29 Min nya hobby

Idag har jag hittat en ny hobby jag ska börja med, soft air gun. Hur kul som helst och leka krig i skogen och skjuta ner varandra.
10.08.26 Bada råttor

Hur kan hela badrummet inklusive mig själv bli sjöblött av att bada två råttor? Då ska jag inte nämna att jag ser ut som en emo-unge om armarna. Det blir inte ens så blött när jag tvättar Charlie, inte ens i närheten, inte ens på golvet?

Skitskumt, man kan väl dra slutsatsen att dom låter sig inte blötas utan kamp iallafall, jävligt bra kamp dessutom.


10.08.25 Halloweenkostymer

Spånar vidare på Halloween...

Viking/amazon??Fånge?Björnligan??Troll?? Har varit det tidigare......fast inte i denna version.Adam och Eva?Mumie?Eller så går jag som mig själv, my true self. Fast alla lär ju vara häxor och djävular.... Hjälp?!?Och Johan, jag förväntar mig engagemang....

10.08.23 Håkan Hellström Trubbel


10.08.22 Vad ska man klä ut sig till på Halloween??

Mörkret faller och hösten gör sig påmind. Något mer som faller på tankarna är att Halloween kryper närmre också. Jag måste börja fundera på vad man ska klä ut sig till så att jag hinner sy klart kläderna i tid.

Ett alternativ är Sally och Jack Skellington från Nightmare before ChristmasEller Shaggy och Daphne eller Velma...Finns det några andra förslag??

10.08.21 Charlie och Anor


10.08.21 Blåbär och blodbad

Idag har vi (jag, Johan, Charlie, Jackie, Mandy, Leia) varit ute på ormberget och plockat blåbär och haft picknick. Och det bästa av allt, blodspår till hundarna. Klantvi glömde kamerorna så klart, men nästa helg ska dom banne mig med.

Mandy hade det svåraste spåret och det gick lite si så där, lite virrigt blev det nog med det var inte hennes fel.

Charlie skötte sig galant. Lååångsamt, strategiskt och noggrant. Eftersom det var Jackie som hade lagt spår så visste jag inte hur det gick, men när Jackie tyckte att hon hade gått åt ett håll och Charlie sa ett annat så sa tyckte jag att Charlie har nog koll, jag litar på det. Och så klart hade snuttegull rätt. Han tyckte det var jätteläskigt när det luktade blod, han blev lite ängslig där ett tag och vände tillbaka, men med lite uppmuntran så sniffade han vidare. Ve och fasa när han hittade älgklöven, den var jätteläskig, men en liten slick vågade han sig på.

Leia hann vi inte ens med, pjoff så stod hon med klöven i munnen, "jahapp, redan klar".

Nästa helg ska vi ut och lägga spår, då får vi se till att lägga spår åt varandra så att man lär människorna att lita på hundarna också. Spännande.


10.08.20 Mongopongokotte

Någon tvivlade på att bilden på Charlie och kotte var fejk. Det är två "stammis-kottar" på trollstigen som hälsar på och tigger mat.

På bilden syns "Mongopongo-kotte", den är inte så folkskygg. Anfaller fötter, marscherar glatt in i middagspartyt och tigger mat, ligger och snarkar platt på mage mitt på gräsmattan efter maten, sover rygg mot rygg med Charlie osv. Det gäller att passa fötterna om man sitter ute och fikar, rätt var det är så kan Mongopongo ha smygit dit och ligger och lurar under stolen, får den en spark så biter den tillbaks.


10.08.20 Jag är en liten monchichi, monchichi, monchichi

Snart är Johan på intågande. Jag väntar med spänning för att se om jag blir godkänd eller om jag får se mig om efter en ny karl. Men jag har ett ess i ärmen han inte kan motstå, min egengjorda monchichisång.Jag har anmält mig och Charlie till en hjärngympakurs på hundhuset idag. Tänkte anmäla mig till "vardagslydnad" eller "tävlingslydnand" också, spår och klickerkurs lät också kul.


10.08.18 Rosemary's baby

Krullproblemet blev som sagt löst. I själva verket var det en bra ursäkt till att äntligen få klippa sig kort. Hur många år har jag inte funderat på riktigt kort? Många. Håret växer inte bättre med åren heller. Så nu när jag äntligen fick en ursäkt så gjorde jag något åt det här:Till detta:Processen är inte klar än. Det ska färgas lite i en mörkare jämnare färg och finklippas till lite mer. Efter det ska "slingas" lite eller någon annan färgeffekt.

10.08.18 Krullet är löst

Nu har jag löst The Poodles problem


10.08.14 Hemanent

Igår gjorde vi bus med mitt hår. Lena, Eva-Carin, Johan och jag permanentade mig. Ojojoj. Efter många timmars hårtortyr senare så ser jag numera ut som Marie Antoinette a'la 80's style.Steg 1: Hämden är ljuv, efter att ha stått ut med retstickan Linn så pass länge fick Lena äntligen utlopp för sin ilska. För nog luggades hon lite extra tror jag.Steg 2: På med tantnattmössan och vänta lite.Steg 3: Ännu mera skadeglädje. Torka papiljotterna för nästa vätskekur.Följande steg innehöll mer skadeglad tortyr och mååånga nyfikna blickar. Det ryms rätt många i Eva-Carins badrum, Lena, Eva-Carin, Johan, Elin, jag och tre hundar knökade ihop oss.

The Poodles sökte en ny meldlem hörde jag, jag anser att jag är lämplig därför att gruppen behöver jämna ut könsfördelningen lite med en tjej i bandet. Men jag tror nog att Kicken eller Chippen eller vad han nu heter får ta och hålla i sin Carola, hon är visst svag för blona änglalockar.Allt detta (tortyren och reslutatet... och framtiden) får nog sammanfattas av Johans kommentar:

"Du har ju alltid velat klippa dig riktigt kort, nu har du ju en giltig anledning"

10.08.10 Sjörövarhunden Charlie

Charlie har kommit på hur hans nya "ramp" eller "pall", eller vad man nu ska kalla det, funkar. Så i natt när sjörövarapan Johan sover tryggt i övertårneå så har sjörövarhunden Charlie lekt rövare.

Vovve går mig på nerverna, han var helt överaktiv igår, fastän vi var ute i blåbärsskogen, inte var han trött och skulle sova inte. Och så fortsatte det hela kvällen, men jag höll ut, får då lär han sova på natten, men icke. I natt har det varit en jäkla trafik upp och ner i sängen, varvat med mysepys och morr och boff.

Skönhetssömn, vad är det? Dags att köpa något mer heltäckande än fundation till påsarna under ögonen, cement kanske?


10.08.08 Eva's konstiga café

I torsdags var jag och Eva-Carin till Eva's konstiga café i norra Sunderbyn. Monika Palo föreläste om "din personliga färgkod". Med andra ord, numerologi och färgernas betydelse. Intressant ämne men jag tyckte förstod som inte vad syftet var med detta och hur man ska använda det, det framgick som inte. Jag får sitta och kolla upp själv antar jag. Jag och Eva-Carin var fyror båda två och vi har då färgen grön, whatever that means?

Caféet är jättemysigt. Bara öppet på sommaren och precis ett sånt café som jag vill ha. Udda koppar och muggar, hembakat fika, lite försäljning av konst och pyssel, sitta ute och fika i trädgårdsmiljö eller i växthuset.


10.08.08 Master chef

Jag har föresten lyckats laga något som Johan rent av tyckte var gott. Johan är inte lätt att behaga på den fronten, jag är en jäkligt bra kock, tycker då jag iallafall, men det brukar inte Johan tycka. Men ibland lyckas jag, jag stekte till och med köttet till Johan perfekt.

Receptet till såsen har jag snott från Camilla, nå så när, det jag kommer ihåg iallafall.
Stekt gul lök, grädde, buljngtäring och vaniljstång fick ligga och gulla ihop sig lite.
Steka kötet i MYCKET smör och chillikrydda och sen så fick det också ligga och gulla till sig lite i ugnen medans jag stekte min schnitzel.
10.08.08 Blötdjur II

Det blev en blöt dag igår, på många sätt. Först en tur till stranden med Jackie, hennes mor, styvpappa och hundar.Efter det var det bokat bord på Färjan för att fira Jackie som fyller 25.
laughing smileys

Grattis Jackie
Scuba SiteJohan och jag är sällan i synk när vi ska bli fotade, tror inte att det finns många bilder på oss två där vi ser någe så när normala ut.

Vackert, vackert.
10.08.05 Blötdjur

Åh vad jag inte har orkat skriva något på länge nu. Boris har varit på besök i en vecka, vi hann med haparandatripp, middag, blöt kväll på färjan bland annat. Visste ni att brevid färjan (BBB) så ligger det en mindre yacht a'la miami vice, på lur. Lite stolar utanför där man kan äta, liten bar inne och inget inträde, känns mer som en privat fest så där, jättemysigt.Hunnit med årets första dopp också, på årets minst badvänliga dag. Nja, nästan iallafall, på dagen alltså, doppet blev av. Var med Jackie, karlar och hundar till tjuvholmssundet. Vissa var mer badkrukor än andra.Charlies nya ragg, flat coated retriverblandningen Leia.Notera det lilla lurviga huvudet som sticker upp ur vattnet i bakgrunden. En lagotto som stod och plockade stenar under vattenytan jättelänge. Ner med huvud och allt och hela kroppen täckt under vatten.
RSS 2.0