10.06.29 Trallar på

Grav idétorka just nu. Var på Växtriket idag med mor och köpte lite nya blommor till balkongen, plantering planeras i morgon.

Rehab i Öjebyn hann jag med också. Charlie har inte sett så bra ut senaste veckan. Stel, skröpplig och stapplig både här och där stackarn, han fick lite massage av mig tidigare ikväll för att mjukna lite. Får se om det hjälper.

Efter Öjebyn for jag förbi mor och far en till sväng, farbror och faster med bihang var där, vilket inte är varje dag. Gräddtårta bjöds det på också.

Sitter och väntar på att min nya mobil ska dimpa ner i brevlådan. En Sony Ericsson T707 väntas komma snart. Ville helst ha en grön, men den var slut på det enda stället som sålde den, så jag tog en lila istället. Rosa eller turkos lessnar jag nog snabbare på och svart var lite tråkigt. Men jag skrev att jag ville ha en grön om dom hinner komma in på lager innan leverans, så jag håller tummarna än så länge, men jag tror nog ändå att det blir en lila.


10.06.27 Joels dop

Igår döptes brors pöjk Joel i Örnäskyrkan. Lilla gullungen låg snällt och sov sig igenom ceremonin.Miranda däremot fick man knappt med på bild.

sen var det fika på Björkskatakyrkan med mongosläkten.Joel fick många fina paket, av sin farmor och farfar fick han en fin kista att gömma grejjor i...

...och av sina fastrar med familjer fick han en Barbapappa spark.... öh... cykel, bil?


10.06.26 Midsommarmiddag

Johan och jag hade tänkt sitta hemma i hemmets lugna vrå och fira midsommar, men då började telefonen ringar och till slut bar det av till Lövskär och Petters pappas hus vid vattnet som stod tomt. När vi kom dit så kom Petter på att han har visst glömt nycklarna till huset hemma på Björx. "Nycklarna är i bilen, Linn" säger Johan. Och så hör jag ett "ptsssssch" när han öppnar sin cider och tar en klunk "för jag kan ju inte köra". Efter en liten detour så kom vi äntligen in i huset och Johan var i gasen, två cider innan maten, yey. Min sötaste söt stod för kvällens underhållning, that's why I like him.Världens godast efterrätt bjöds det också på, dessert a'la cheesecake. Alla ingredienser som brukar ingå i cheesecake geggades ner i ett glas, mumma.Charlie hade en stor gård att kissa in som sin och vakta från läskiga grannar och deras fula hundar.
10.06.26 Midsommarlunch

Jag och Johan var med tjocka släkten till Melderstein igår och åt midsommarlunch. Prinsessan Miransa var i gasen som vanligt, särskillt nu när bästisen Johan kom på besök.Lilla busan lyckades bli stucken av en geting som hade klättrat upp innanför klänningen ich stacke henne på låret, men hon kom av sig när alla blev så engagerade i hennes och sticket att hon glömde snart bort det hemska och drog iväg Johan på bus.

Det blev sill och potatis, nuggets och kyckling för Johan och mig, ute på gården.Jessica verkar ha funnit sig till ro med surtanterna på gården, fast hon låg och snarkade mest skyddad från myggen inne i huset.The muppet Show
10.06.24 Stockholm

Nu äntligen kommer det lite bilder från Stockholmsresan, drog så gott som direkt vidare till Johan i Övertorneå så någon uppdatering av bloggen hans inte med.

Vi anlände till Stockholm på fredagen. Flygresan gick si så där med Myran, ungen var inte intresserad av att titta ut genom fönstret utan visade mer intresse åt säkerthetsbladet. Stora tjuvlarmet gick igång när hon skulle sitta ner och vara fastspänd inför landning, förhoppningsvis så hade nog de flest öron slagit lock vid det här laget.

På lördagen var vi på Skansen och tittade på alla djur. Sälar måste vara det mest frisfulla djur att titta på, jag hade kunnat stå där hela dan och känna lugnet från dom.

Efter denna lilla åktur gick om möjligt ett ännu större larm än på flyget, Paula hade ju så himla roligt och ville åka ett varv till
free smileys

När vi skulle fika på Skansen så gällde det att hålla i sina saker. Erica skulle gå tillbaka till disken och hämta Mirandas festis, när hon kommer tillbaka till sin macka hon lämnade på bordet så var det ett gäng giriga fåglar där som rev och slet i plasten för att komma åt mackan. När vi satt och åt kom det om möjligt ännu mer pippisar och ville ha, gråsparvar, kajor, höns, till och med en påfågel kom och ville få smaka på mackor och pannkakor.

Jag har hittat drömhuset till oss Johan...Efter Skansen for vi hem för att titta på kronprinsessan Viktoria och Daniels bröllop med lite bubbel och jordgubbar.På söndag kväll var Paula och Erica och hämtade den Belgiska valpen på Arlanda. Det blev lite sent för att valpen fastnade i tullen. Sverige är så töntiga och tycker visst att "vi kan minsann bestämma vårat eget avmaskningsmedel som ska gälla", tydligen. Efter lite om och men så fick Jessica Simpson komma in i landet med lite svenskt avmaskningsmedel i magen.Det blev inte mycket sömn den natten, och det var inte valpens fel, en annan snorvalp var uppe och skrämde vettet ur folk. Paula och Miranda sov i Ericas säng i köket med köksdörren stängd. Jag sov i soffan och Erica sov på en madrass på golvet med valpen. Erica brukar vara i gasen på nätterna, prata i sömnen och ibland vara uppe och springa men nu slog hon på stort. Jag vaknar till av att jag ser en mörk skepnad komma upp från golvet brevid soffan och böjer sig över mig, jag som hade virat in mig som en puppa i täcket kunde inte röra armarna och paniken var ett faktum. Jag tar i och skriker allt vad jag har från tåspetsarna och försöker ta mig upp, monstret trycker ner mig med ena handen och höjer den andra, allt jag uppfattar halvt drömmande är att nu hugger någon en kniv i mig, jag tar i öm möjligt ännu mer och vrålar ut mitt dödsskri. Mitt i allt skrikande hör jag Erica skrika och gråta någonstans. Jag tittar upp och ser att hon står över mig och är aldelens förtvivlad, gråter och skriker "förlåt, det var inte meningen att skrämma dig". "Vad fan gör du?!?!" skriker jag och drar ner henne i soffan för att trösta henne. Jag fick en sån chock att jag bara kunde fnissa hysteriskt medans jag tröstade Erica, stackars valpen försökte förtvivlat ta sig upp i soffan. Då kom det fram att Erica hade drömt att det afrikanska svärdet och spjutet som hänger över soffan höll på att ramla ner och spetsa mig, hon skulle helt enkelt komma och rädda mig, den höjda handen var väl för att ta emot när det skulle falla ner. Mycket får man stå ut med, jäkla galenskapare. Sussar sött gör hon alltid sen också...Som hämd lägger jag upp följande...


10.06.18 Blondiner pratar i telefon

Två blondiner pratar i telefon:
Blondie 1: Jag vet inte var jag ska gömma nyckeln, vill inte lämna den i kiosken, jag kanske kan gömma den i någon kruka ute?
Blondie 2: Göm den på balkongen, om man får in handen där vill säga.
Blondie 1: Ja vad smart, men tänk om någon ser att jag lämnar den där?
Blondie 2: Men göm den inifrån balkongen innan du går ut, så ser ingen att du är och fifflar där på utsidan.
Blondie 1: Smart, så kan jag göra.

Någon dag sendare ringer det i Blondie 2's mobil:
Blondie 1: Hur hade du tänkt att jag ska gömma den på insidan innan jag går ut, hur ska jag låsa dörren efter mig?
Blondie 2: Oj då...

Om Blondie 1 ursäktar så var vi två om det beslutet, så Blondie 2 är inte ensam om att vara blond.

10.06.18 Stockholm idag

Idag bär det iväg till Stockholm för att hälsa på Boris med Paula och Miranda. Undrar hur det ska gå med det lilla busfröet i stockholm? Och med det kan jag mena vem som helst...10.06.16 Flower power

Jag älskar när rönnen blommar, det är så fint

Jag älskar förgätmigej, en av mina favoritblommor. Med på den listan finns också solros, skvattram, violer......SYREN, räknar jag inte riktigt som en blomma, mer som ett träd, men I LÖVE IT

Men mina sötaste och finaste favoritblommor är nog ändå Johanrosen (jag vet, igen, men han är så söt)......och Charliespiraean.


10.06.16 Luskrig

Kriget mot äckellössen är inlett. Efter lusinvasionen var jag tvungen att avvakta ett tag för att strategiskt överlägga hur jag bäst ska gå till väga för anfall. Idag slog jag till, basilikan som var värst angripen gick jag lös på först. Gnugga bort alla lusbäbisar och så passade jag på att skörda det som gick och sen dränkte jag in den med såpvatten. Dom andra örterna föll visst inte lössen i smaken så dom var mer eller mindre övergivna, men dom fick sig en såpadusch i förebyggande syfte. Sen torkade jag bort all pollen som hade lagt sig som en gul hinna över hela balkongen så nu kan man sitta där ute igen, Johan måste ha någonstans att äta frukost i helgen när jag är i Stockholm, hur det nu blir med det. Inrikesflyg har visst gått i strejk men förhoppningsvis så slutar dom upp med dumheterna idag så att vi kan flyga iväg på fredag.

Åh, vad duktig jag har hunnit vara idag, riktigt produktiv. Kl 8.00 var jag hos Eva-Carin och slänge in tvätten från igår i torktumlaren, målaren var där igår när jag skulle göra det och jag kom inte in, så jag fick fixa tvätten idag i stället, fick en till maskin tvättad också medans jag dammsög bilen och satte in sätesskydd i baksätet. Pimpade Charlies barnvagn också med lite rosa camoflage också.


10.06.15 Meldersteinsemester

Johan och jag har varit gårdsvakt i helgen. Mata hästar, passa hundar, släppa in och ut katter, leta rosa prinsesslott, grillat, solat, färgat hår, klippt hår. En jättemysig helg, som en liten semester, hade vi.Alice, Charlies mamma.Buffy, Charlies halvmoster.Vi var ute ock gick och slogs med myggen, Charlie fick åka barnvagn.

Vi var ner till älven där vi brukar hålla till när det är kräftfiske. Och vi såg en kräfta i vattnet också.

Charlie var nåde slut efter helgen. Måndagen satt vi och degade i soffan halva dan innan jag tog mig i kragen och städade undan efter helgens framfart.
10.06.15 Oskars student

I fredags tog Oskar (Johans kusin) studenten. Grattis Oskar.

Efteråt blev det studentfika och presentöppning hemma hos Lena och Olle.

Charlie fick syn på en ekorrunge som han gärna ville leka med, men han låg snällt, spänd som en fjäder dock, och tittade på kurre när han satt och drack i fågelbadet. Att jag hade SÅ bra pli på lilla bus visste jag inte, att han la sig snällt ner när jag sa till med en ekorre mindre än två meter ifrån honom.


10.06.10 Lusinvasion

Min dag började inte bra, hade skumma drömmar bara för att jag somnade om från väckarklockan, drömde att morfar körde över mig, jag körde över en valp från Fannys (?) kull och Johan hade hittat sig en fjälla i övertårneå *suck*

Försökte hålla uppe humöret iallafall när det är så fint väder ute, vad kul, nu kan jag skörda lite mer örter också. Om det inte vore för dom nya snyltgästerna som har belamrat alla örter, förutom dillen och gräslöken då. Hur blir man av med bladlöss, måste jag verkligen alliera mig med mitt värsta fiende, nyckelpigan?Hittade en ny bärblandning på maxi igår, den ska provas i en drink idag, kanske med banan och yoghurt?


10.06.09 Skogsbrand

Jag var ute och gick med Jackie och hundarna vid höträsket igår. När vi går där så hör vi en bil komma bakom oss på elljusspåret, "vad gör en lastbil här?", men så såg vi att det var en brandbil, ännu konstigare tyckte vi. Dom körde förbi oss och framför oss så ser vi en massa rök i skogen. Det brann ordentligt.

Som dom byfånar som vi är så stod vi och kollade på spektaklet ett tag och tog lite bilder. "Lappkåtan" hade brunnit ner, antagligen var det där dom tände eld först och så brann det upp i skogen mot villaområdet.


10.06.09 Dr Mugg

Nu vet jag vem Doktor Mugg är...


10.06.08 Färga håret?

Jag vill göra något med mitt hår, men jag vet inte vad.

Färga rött? Vill egentligen vänta med det till hösten men men...Permanenta lite? Fast kanske ser konstigt ut när luggen är så pass kort ännu...Eller göra ÄNNU ett försök att få till det där blonda och bruna "randiga" effekten...


10.06.08 Dagens drink 2

Det blev en till drink idag:

Rödbetor
Morötter
Äpple
Citron
Järntillskott


10.06.08 Min kära Bodum

Jag var och hämtade ett paket på posten idag. När avi:n damp ner i brevlådan så såg jag bara ännu mer pengar som rinner iväg, "vad har jag nu beställt?", "har någon dubbelskickat något, åh vad jobbigt". Men det visade sig att jag redan har betalat för kalaset (så det räknas inte). När Johans och min tjocka släkt var här på inflyttningsfika så slutade det med att min dyra kaffepress från bodum gick i kras, eller nja, när alla hade farit iallafall. Ett tips, ställ inte saker på diskbänken och börja hacka morötter. Kaffepressen vandrade längs diskbänken när jag var upptagen med morötterna och gjorde ett dyk ner i diskhon. Sentimental och olycklig som jag blev så gömde jag det trasiga eländet under diskbänken för att få sörja en tid, och där blev den stående eftersom jag inte nämndes slänga den för det kom bara en tår när jag tittade på den. Efter ett tag så upplyste Eva-Carin mig om att det går och köpa en ny glaskanna bara, det brukar inte vara så dyrt och köpa reservdelar. Jag kollade upp det och först sa prislappen ca 300:-, men efter lite prisjakt så hittade jag en för ca 150:-, så det var bara och klicka hem. Så nu är jag glad igen, min bodum kaffepress är åter i bruk.


10.06.08 Dagens drink

I stället för "dagens outfit" kanske jag ska börja lägga upp "dagens drink". Drog ihop en riktig häxblandning i morse som blev jättegod, den innehöll:

Banan
Jordgubbar
Blåbär
Mynta
Gurkmeja
Solrosfrön
Linfrön
Psylliumfrö
Honung
Ingefära
Citron
Mjölk

Jag hann inte ta kort på skapelsen innan jag sörplade i mig allting. Så nu är jag fit for fight idag när jag ska ta itu med soptippen jag bor i.I morgon ska lilla bus till Öjebyn för behandling där. Han har ju (så klart) fått en släng ögoninflammation i sitt bruna öga (inte brunögat mor), jag har avvaktat över helgen med det och det verkar kanske gå tillbaka lite, kanske dom får ta en titt i morgon men jag tycker att det ser bättre ut. Hältan från turen till Melderstein har börjat att ge med sig den också, han haltar när han ska trippa snabbt fram men han sätter då ner benet iallafall. Ska bli spännande och se vad som händer i morgon i Öjebyn, hoppas dom inte är lika muppiga som i Gammelstad.


10.06.07 Blod, svett och tårar

Inget går som jag har planerat idag. Bytte på råttorna och så tyckte jag att lortgrisarna behövde badas lite, sagt som gjort, dom badade inte utan kamp kan jag då säga. Jag och en råtta fick blodvite i kampen och inte fan blev dom rena för det. Hoppas Anor inte blev alltför skadad i sin tå, det så lite läskigt ut men jag blir alltid vek när djuren gör illa sig.

Lärdom av detta? Tvätta råttorna en för sig så att inte den andra försöker rymma och ordentligt med schampo så fanskapen blir rena.Sen skulle jag iväg och göra lite "sommarjobb" åt Eva-Carin. Jag tänkte börja med att klippa gräsmattan. Det slutade med en arm ur led, sned rygg, nackspärr och ont i ett knä. Gräsklipparen from hell är skylldig med en kiropraktortid tycker jag. Jag lyckades haffa stackars Oskar som sprang förbi och hade bråttom till bussen, men som den gentleman han är så sneglade han oroligt på klockan och kastade sig över staketet för att hjälpa mig. Tyvärr så var gräsklipparen inte sammarbetsvillig och jag skickade vidare Oskar till bussen. Kvar stod jag med härklet, tanka den klarade jag av iallafall, så någon bedrift gjorde jag iallafall.

Lärdom av detta? Se till att ha ett helt kompani av karlar närvarande så att dom kan få igång fanskapet åt mig.

Efter gräsklipparincidenten så övergick jag lös med handgripligt i trädgården. Jag hittade en liten handtrimmer, oladdad efter vintern så klart, men jag tog mig igenom en bit iallafall innan den la av. Skyller på att den är oladdad, tycker att den alltid är oladdad när jag ska ha den av någon konstig anledning. Kan det vara så att Johan tycker att det är kul och gå lös i trädgården med den.

Lärdom av detta? Fara och köpa en ordentlig grästrimmer åt Eva-Carin.

Efter handtrimmern så gick det lungt till ett tag. Rensade lite ogräs i rabatten och kom på att jag måste rensa jordgubbslandet också. När jag kommer dit så ligger Mandy och gnider in sig i något. Ajja, hon har väl hittat ett ruttet tuggisben, tänker jag. När jag står där och rensar lite ogräs så känner jag lukten av kadaver, tro fan att Mandy gnuggade in sig för glatta livet när jag kom. Vete fan vad det var för något, en mus kanske?

Lärdom av detta? Scouta gården innan Mandy kommer på besök, inte för att det var någon skada skedd och hunden luktar ändå...hund... Men nästa gång kanske det inte blir lika nice.

Nu är Jackie här och ska laga mat åt mig, kikärtsbiffar och blomkålsmos, mumma...


10.06.07 Helgen

Det blev inget övertårneå för mig i helgen, Johan kom hem istället för att dra med Robert på svensexa, så jag fick vackert stå stand by för att vara fyllechaffis hela dagen. Dom verkade då ha skoj iallafall och dagen/kvällen var då lyckad. Robert funderar redan på skilsmässa för att kunna gifta om sig för svensexans skull. Konstigt nog så var jag mer bakis än Johan, så går det när man ligger och inhalerar fylleångorna, Johan var då mer i gasen än vad jag var under söndagen.Mor och jag var på marknad på Hägnan på lördag också. Vi hade ett litet dilemma hur vi skulle göra med Charlie när vi skulle dit. Jag ville inte lämna honom hemma på gården, för rätt vad det är så smiter han ut med flickorna och leker rövare. Vi kunde inte ha med honom och lämna honom i bilen heller, med det lynniga vädret så kunde det bli allt mellan snöstorm och 30 grader varmt. Ve och fasa för far så kom vi på att jag har ju barnvagnen jag tog från Paula med mig. Efter en utskällning från far om hur vi skulle skämma ut oss osv så beslöt vi att pappa får komma undan skammen och stanna hemma och Charlie fick följa. Det var en hel del STORA ögon på marknaden när vi kom dragandes med Charlie i barnvagn. Vissa vågade sig på att fråga varför han sitter i barnvagn och andra bara pekade och skrattade. Mamma fräste av efter ett tag och sa högt till mig "undrar hur många som skulle skratta åt en invalid i rullstol". En kommentar jag fick höra var att "det ser nästan äckligt ut", what the fuck? Bring on din snoriga kladdiga äckelunge så ska du få höra vad jag tycker den ser ut som. Fast mest tyckte folk att han var väldigt söt som låg och myste i barnvagnen.

I brist på annat. Dagens frukost består av mild naturell yoghurt med anans i och min hemmagjorda juice, apelsin, grape, ingefära och äpplen.


10.06.03 En tur till obygden

Jag har varit och hälsat på i Melderstein tis-ons. Skulle hjälpa henne att röja upp i gäststugan, sagt som gjort, jag rev ut hela skiten på gården. Om hon ville ha hjälp att slutföra jobbet så erbjöd jag mig att tända eld på skiten så var det klart, men hon fegade ur på det, så då får hon rensa eländet själv, nästa vecka tänkte jag eventuellt ta en till tur dit, får se om hon ber mig ta med tändvätska då.Miranda gjorde också sitt bästa för att hjälpa till, klart att skorna som jag snörde ut ska stå i skostället.Självklart hade vi gungpauser också, det var så illa tvunget om man ville behålla hörseln.Prinsessan Miranda är flitigt uppvaktad av diverse prinsar, hon har ett brett utbud och provar gärna vilket slott som passar henne bäst att bo i när hon gifter sig.

Jag tror dock inte att hon vill ha en fisförnäm prins, jag tror nog att hon hittar ett troll i skogen i stället.Vi var ner en tur till älven också med ett släptåg bestående av hundar, katter och ungar.Och sen sa Charlies ben tack och hej. Jag fick med mig en trebent hund hem igen, trots allt elände så verkar han ändå tycka att det drar lite bra med sig, som fri tillgång till massage av både Paula och mig och en ny bäddmadrass med memoryfoam och lite extra kärlek från mamsen.


RSS 2.0