10.05.31 Grattis på födelsedagen Elin

Nu när Johan var hemma i helgen så passade vi på att fara på stan och köpa lite knivar för presentkortet vi fick av hans far Robert och hans fru Wanna i inflyttningspresent.I dag har jag varit på kalas hos Johans kusin. Grattis Elin på 21-årsdagen. Det bjöds på pizza och fika till en hel armé, jag åt med gott samvete efterson jag har varit ute och joggat idag och dessutom så cyklade till Porsön.I morgon bär det av till Melderstein och mysepyser med alla djuren och den hårlösa valpen. Hoppas att Charlie håller sig någe så när lugn och inte busar sönder sina knän alltför mycket, inte alls helst.
10.05.31 Charlies rehab

Nu har jag ringt veterinärerna i Öjebyn och bokat upp Charlie på rehab där också. Både Öjebyn och Gammelstad har 10 gångers klippkort för 3000 kronor (försäkringen tar bort en del från det sen), men i Gammelstad tillkommer det en "liten kostnad", som dom så fint uttryckte det, för massage, på nästan 500 kronor.

I Öjebyn däremot ingår allt som sjukgymnasten säger ska ingå i klippkortet, dvs massage och laser bland annat. Så då blir det billigare för mig att fara till Öjebyn någong gång för att Charlie ska få massage och laserbehandling för 300 kronor plus bensinkostnad på under 200 kronor, istället för att fara till Gammelstad och betala 300+500 kronor. Det gäller att vara lite sneekysneak...


10.05.30 Fettofröna

Bråkar ni med mig så kommer mina fettosvulloråttor och sätter sig på er scuba diving
10.05.30 Nybäddat is the shit

Något Charlie ÄLSKAR, det är nybäddade sängar det. Ingen aning om varför, men varje gång jag bäddar så ska han upp och mysa och busa i sängen sen.
10.05.30 Överlevde vårruset

Jag har hunnit med mycket i helgen, Johan kom hem på "surprisevisit" redan på torsdag för att hejja på mig på vårruset, men som alla vet så kan inte en Johan lura en Linn. Jag HÖRDE minsann på honom vad han hade på G.
free smileys

Jag, Kerstin, Gunnel och mor strosade oss runt på ca 50 min. Och jag har föresten varit ute och joggat igen, någon kilometer runt höträsket blev premiärturen efter stukningen.Idag var vi en sväng förbi mor och sen var vi en sväng förbi Johans hurtfriska släkt på middag. Tur att jag inte tog på mig min randiga tröja idag som jag hade tänkt...

I veckan ska jag till melderstein och städa ur pinkstugan så att gäster vågar sig in där i sommar, Charlie har beställt massagebehandling då också.

10.05.27 En stadstrudelutt

Sitter och laddar inför vårruset nu, eller nja, snart iallafall. Eller ladda och ladda, inte så mycket att ladda till, ska gå sträckan (5km) runt. Men i morgon tänkte jag börja jogga lite igen, tänkte ta en tur runt höträsket.

Har varit på stan idag och slösat pengar, och "tjänat" pengar. Lämnade tillbaka en väckarklocka som jag hade köpt, det visade sig att det inte var något fel på den förra, det vara bara Linn som var blond igen. Köpte en ny för att jag trodde att snooze-knappen var trasig, jag tar mig inte upp utan snooze. Men när jag satte in batterierna i den nya klockan så funkade inte visarna på den, shit, hade jag köpt en trasig klocka? Så då kom jag på att man kan ju hämta ett nytt batteri....oooooch sen kom jag på att testa ett nytt batteri i den gamla klockan, och se på fan, snooze-knappen funkade igen. Så jag "tjänade" 69:- idag när jag lämnade tillbaka den.När jag var på väg hem från stan så såg jag en clown/fågelskrämma på stan. "Hur fan är människan klädd", tänkte jag, och just då kom jag ju på att Peter Siepen skulle ju komma hit för att hejja på mig ikväll. Jag ska nog gå och röra ihop en shake innan vårruset så blir det inte så stressigt med middag och kånka runt på en full mage.


10.05.27 Balkongen

Hade ju lovat att lägga upp bilder på balkongen när jag känner mig klar med den, vilket jag känner mig nu. Penséerna är på plats, klossen som ska stadga upp korgen sitter FAST (hör du det nu Johan, kommer den lös nu behöver du sax), alla mina kryddväxter är planterade i nya krukor och jag har till och med hunnit skörda en del. Frågan är hur man skördar dillen så att den kan fortsätta och växa? Någon som vet?

Blöthund ska till vattengympa idag, och då måste dom duschas innan. Snacka om skitig hund jag hade, tur att han är relativt luktfri fastän han är en lortgris. Jag har fått låna en badkarsmatta av Jackie så att Charlie inte ska halka runt i badkaret och bli rädd. Jag är på jakt efter en egen FIN en. Jag hade en för något år sedan, en blå genomskinlig med "vattenbubblor", men den mystiskt försvann till en viss bror och det kan innebära ändhållplats för vissa grejjor. Någon som vet var man kan få tag på en udda badkarsmatta?


10.05.26 Linn och Charlie leker jury

Charlie och jag har just kollat på reprisen av delfinalen i Eurovision. Charlie sågade Grekland vid fotknölarna...
Grekland: ooooOOOOOPAA, WOh
Charlie: mmmmmmmrrr, boff
Grekland: ooooOOOOOPAA, WOh
Charlie: mmmmmmmrrr, boff
Ungefär så höll dom på hela låten, Charlie blev mycket upprörd över det bidraget.

Jag däremot blev lite facinerad över Serbiens bidrag. Frisyren, dansen, basrösten som INTE kunde komma från den fjollan och HUR fick dom tag på Eva-Carins utrensade kängor, jag trodde att dom låg i en sopsäck med mina utrensade grejjor i hennes garage?
10.05.26 Spökar

Jag har haft ett spöke på besök i några dagar nu. Idag blev "han" arg på mig och sparkade till i badkaret. Han försöker visst säga mig något. Jag fick ett nummer av honom iallafall men jag vet inte vad det betyder, handlade visst om pengar, kanske han vill att jag ska spela på lotto?


10.05.25 Inte min dag

Idag har inte varit min dag. Dagen börjar med att Charlie för första gången i sitt liv nochar mig för att jaga en ful katt, och det måste ha varit en riktigt ful en, eller var det ett träskmonster som krupit upp från Höträsket kanske? Hur som haver, allt jag ser är en liten corgirumpa som försvinner allt längre bort hack i häl på något fult vitt. Gissa om jag var missnöjd. Nästa promenad får han för sig att lyssna på vad matte (ja, nu är jag matte, inte mamma) har att säga är väl inte så viktigt, dövöra=activated.

Lilla bus saknar nog Johan, jag måste visst ge den lurviga odågan lite qualitytime. Kanske ett dopp i badkaret gör susen, moahahaha, och lite massage på det gör nog susen för att vinna bestens hjärta igen.

Skulle fara och plantera om mina blommor idag, försök två. Det började inte helt smärtfritt, mamma hade knappt några plastkrukor, men efter lite pusslande och trixande för att välja passande krukor åt alla blommor så fick jag till det till slut. Nu är hela rasket kvar i bilen, det får bli morgondagens projekt att baxa in allt.


10.05.24 Vädret sa sitt

I morse var det jättefint ut-och-gå-med-hunden-väder. Sagt som gjort, jag och Charlie gick en långpromenad i skogen kring höträsket. Han tyckte det var himla kul. Charlie tyckte det var lite konstigt att inte följa stigen men tyckte sen att det var spännande och se vilka vägar mamsen kan tänkas hitta på.Vi stannde så klart till för en lite badpaus också, när lilla bus hade badat färdigt så blev det ännu mer bus i benen, al'la corgifnatt.

Jag tänkte fara till mor och far för att plantera om en del av mina blommor idag och tvätta bilen, men Biltema och vädret tyckte annorlunda. Slut avfettning sa Biltema och vädret sa regn. Ajja, ryktet sa att prinsessan från de djupa skogarna utanför Råneå var på besök i björkskatakyrkan, så jag knatade dit istället.


10.05.22 En dag på stan

Det gick väl lite si så där med Eva-Carin och min cykeltur i torsdags. Men av förståeliga skäl så var vi tvugna att låta cyklarna stå, på grund av ett par feta rumpor så kan man inte överbelasta överhettade däck i sommarvärmen...Idag har Johan, Jackie och jag varit en sväng på stan och gjort lite ärenden. Först och främst för att hejja fram de tappra kämparna som var ute och sprang halvmaran idag. Först kom hurtfriska Björn farande......och sen inte långt efter kom NilsSen gick vi på svindyra D-store och gjorde lite industrispionage, och fick lite inspiration till vad jag kan sy ihop i pysselrummet när det är klart. Vi var förbi Indiska också och frossade i sommarens batik. Som ett barn på julafton.
sad smileysIkväll är det middag på trollstigen, Charlie är där och håller ställningarna redan, han har säkert varit över till Olle idag och fjäskat till sig lite ren- och älgkött, kanske lite hälsokakor av Lena också.

10.05.21 Den perfekta hemmafrun

Nu är apan på intågande och jag har flitigt prickat av några punkter på min husfru-lista, Charlie och jag är aldelsens utslagna nu.

Skulle skriva en hurtig lista på vad jag har hinnit men då slockande glädjen rätt snabbt, har bara dammsugit och skurat golven. Måste vattna blommor, dammtorka och släpa in alla mattor från balkongen *suck* Det är inte lätt att vara perfekt hemmafru....För det första så ser jag ut som detta när jag städar, någe så när:För det andra så ska jag inta denna position när Johan kliver innanför dörren:Perfect housewife, thats me...

10.05.20 Järnbrist

Pratade just med Johan, han är ju hur duktig som helst. Som jag sa tidigare så ska en bok med fyra delprov ta ca 120 timmar, Johan är nu klar med en bok och fyra delprov på ca 30 timmar. Om det ska vara så här enkelt så är han hemma igen till hösten. Eller enkelt och enkelt, han kan ju inte rå för att han är så smart.Var hos kiropraktorn också tidigare idag. Fröken omständig fick vackert sätta sig och vänta en timma på en ny tid med båda knotknakarna, inget lätt fall här inte. Efter mycket om och men och tester hit och dit så kom vi fram till följande... järnbrist, den enklaste förklaringen iallafall. Min tarmfunktion är icke bra och det kan kanske bero på järnbristen, som i sin tur gör att kroppen får ännu svårare att ta upp järn. Nu ska jag ta järntillskott och äta spenat, rödbetor och broccoli med andra ord. Vi testade också om mina vitaminer jag har hemma är något jag kan fortsätta med. B-vitaminerna funkar men inte multivitaminerna. Multivitaminerna och järnet motverkar varandra i min kropp och ställer till med med skada än nytta. Så länge jag har obalans av järn så kan jag inte ta multivitaminer. Så, nu ska knapras ännu mer grönsaker, levande föda och mixa till drinkar och juicer.När jag kom hem så var jag och Charlie på våran dagliga myspromenad i skogen. Först träffade vi en bitchig liten bichon havanais, Charlie fattade genast tycke, så dom fick leka en stund. Sen gick vi ner till bryggan och sjömonstret Charlie dök snabbt ner i vattnet och myyyyste.
10.05.20 God morgon

Vad ska man hitta på idag då tro? Ska kila iväg till kiropraktorn snart iallafall. Tänkte försöka att inte glömma kameran igen och kanske stanna till och fota lite fina försommarbilder nu när det är så himla fint väder. Sen blir det väl städdag för hela slanten. Nästan så att man måste ta på sig skorna när man kommer inte för att inte skita ner fötterna, och moppa golven är ett stort MÅSTE.

Ikväll ska jag nog ut på cykeltur med Eva-Carin, Johan bokade visst upp oss på cykeldate innan han for. Kanske han vill att jag ska uppdatera kära svärmor om hur han har det så slipper han nyfikna samtal. Fast lite får han ju tåla tycker jag.


10.05.19 Shaggy i Purjoland

Det går bra för Shaggy i skolan. Dom varit på studiebesök i Porjus bland annat, tisdag-onsdag, och han klarar prov på löpande band. Första boken är indelad i fyra delar, alltså fyra prov och det ska klaras på ca 120-160 timmar tror jag, på tre dagar så har han gjort bort tre prov. Fast det kanske blir svårare sen? Men han är så duktig min MonkeyBoy så jag tror att det går nog lika bra då också.
happy smileysFota brandbilen var visst viktigt...
10.05.19 Knak och brak

Nu blidde det ett uppehåll i bloggen igen. Full rulle när Johan har varit hemma och så har jag så klart missat att ta med kameran överallt, typiskt mig.

Vi har varit till Ikea och bytt säng nu iallafall. Bytte tillbaka våra medel hårda 2*90cm mot en hård 160cm. Nu har jag inte vaknat av ont i ryggen iallafall, bara bortdomnade armar scuba diving

Mandy har varit på besök måndag till tisdag. Charlie var väl si så där nöjd med det, han vill ha mamsen för sig själv minsann och han har inte tid med kärlekskranka donnor. Bitchiga tika a'la Fanny är det han vill ha.

Pysselrummet har jag inte hunnit göra ett jota med, däremot är jag nästan klar med balkongen. Jag har planterat penséer och hämtat hit bord och stolar, fågelbadet är på plats, det börjar bli så mysigt så. Tänkte ta itu med pysselrummet i veckan, måste städa hemma också, sand överallt. Och pricken över i:et så har tvättmaskinen tjurat ihop, den gör inte alls som den bör, hittar bara på egna aktiviteter med min tvätt och det slutar med att jag måste hänga upp blöt otvättad tvätt. Yey...
free smileys

Charlie och jag var på myspromenad i morse runt höträsket. Jättefint, men nu måste jag börja hålla koll på honom lite nu när kvackisarna börjar bygga bo där. Inte för att han har visat dom alltför mycket intresse, han är mer förtjust över att kottarna har vaknat till liv igen.

Hans ben är en gåta hur man ska göra med det, ska man låta gå som han vill eller ska man inte? För gör man inte det så får han ju aldrig muskler men å andra sidan så nöter det ju fel på knäna. Dessutom så kan han vara helt kass utan att man har gjort något speciellt, men så kan han vara helt okej fastän han inte borde det ibland, och ibland tvärtom. Nu har jag satt mig i någon slags dvala igen inför vattengympan, vet inte vad jag ska göra med honom. Inget gör det direkt bättre eller sämre. Så här går han iallafall på bortåtvägen runt höträsket...Och hemåt...


10.05.12 Kom hem nu

Nu vill jag att min honeybunny ska komma hem


10.05.12 Värmen kommer, tänk på hunden

Måste bara skriva ett inlägg om att lämna hundar i bilen på sommaren, nu när "ryssvärmen" visst ska komma. Tänk er själva att sitta med en jacka på i bilen en varm sommardag, fundera på om hunden skulle tycka det var så roligt att bli lämnad då, hundar som inte ens kan svettas med annat än sin tunga och trampdynor.

Här kan man läsa lite fakta om hur det kan vara för hundar i en varm bil på sommaren, vad man bör tänka på och hur man kan hjälpa en nödställd hund. Enligt Brottsbalken 24:4, kan man handla i nöd och få slå sönder en ruta för att få ut hunden.

http://www.hundsport.se/redaktionellt/artiklar_mapp/hund_i_varm_bil.html

Tänk på detta innan hunden får sitta kvar i bilen själv, skönt va?? Charlie blir aldelens loj bara det är ca 20 grader ute, tänk att sitta i en bil där tempraturen stiger snabbt. Kan inte affärer ha plank som skyddar från solen också på en hundparkering, när dom har taxiparkering, familjeparkering, handikapparkering?Här står om ett pucko som lämnade sin hund i bilen, tur att hunden överlevde, undrar hur många hundar som kommer att sätta livet till i varma bilar i sommar?

10.05.12 Soptipp?

Jag var som sagt på stan igår med Paula och Miranda. Miranda behövde visst nya skor och jag behövde ett par gummistövlar. Vi var och härjade i en massa affärer, åt på korvgubben och matade fåglar med pommes.

Mina nya fina gummistövlar, 179:- på din sko, barnavdelningen så klart free smileysVar ringer man föresten när man tycker att det är dags för någon att komma och städa upp sopor? En STOR nackdel med bergnäset är att folk verkar tro att skogen är en soptipp. Enligt mina analyser så är det inte bara tanklösa snorungar som kastar godispapper, utan det är vuxna som inte verka vara alltför mentalt begåvade som släpper hela påsar fulla med sopor lite här och där. Jag har till och med hittat två fulla svarta sopsäckar gömda bakom en sten som pippisarna har festat lös på. Så här ser det ut i hela skogen...
10.05.11 Ute och cyklar

Jag har varit hos min RIKTIGA doktor idag. Olivia Bramberg som är min kiropraktor har knakat till mig efter busturen med Cockie. Hon kollade på foten också och tyckte som jag, att den diagnos jag fick lät högst osäker, "vi kan väl säga att det är en slags stukning" sa läkaren på Sunderby sjukhus. Olivia vred och vände lite och tyckte att det nog är ett ledband i foten som har fått sig en törn. Låter då bättre än "en stukning, typ".

När jag cyklade över bergnäsbron så ringer telefonen, allt jag hör när jag svarar är en flåsare, "Heeeej Miranda" säger jag då. "Åka bilen, tjåkit, åka till mostelinn, hej då mostej, älkaj dej". Hur söt får man bli? Pulan och Myran ska åka in till stora staden och shoppa lite med mostelinn.10.05.10 Diet

Diet enligt wikipedia:

Diet (kosthållning)

Dieten är en beteckning på en persons samlade kostintag och matvanor. Ofta används begreppet diet som en beteckning på innebär att någon anpassar kosten eller utesluter saker ur den av exempelvis etiska skäl, religiösa skäl eller av hälsoskäl. Dieter kan till exempel vara fria från socker, animaliska produkter, mjölk, gluten mm.

Många dieter är en del av bantning, medan andra är tänkta att utesluta allergiska reaktioner, vara diabetesvänliga eller kompensera för ett sjukdomstillstånd.


10.05.10 Beach 2010?

Paula kommentarade att min och Charlies bikiniform inte går så bra, jag får nog se mig som en strandad val i vassen igen om jag inte tar mig an en ny approach. Kanske man kan bli striktare med maten, SLUTA med allt jäkla socker. Måste skriva upp en dietplan nu när jag inte kan motionera, kanske jag kan börja cykla iallafall, jag får testa senare idag.

Foten verkar finfin och läker jättesnabbt. I morse kunde jag gå ut med Charlie och Mandy utan kryckor och kunde till och med GÅ lätt på foten. Inte hemma dock, då får jag trippa på tå eftersom golvet är för hårt.

Måste säga också att när jag säger DIET, så menar jag inte banta. Diet är för mig ett slags samlingsnamn för den typ av mat man äter, diet kan vara, LCHF, GI, gluten-/laktosfritt, levande föda osv. Man tänker på vad man äter och har en syn på vad som är "dålig mat" och vad som är "bra mat". Man äter en diet för att må bra, inte nödvändigtvis för att gå ner i vikt, så det så.

Ska försöka anamma levande föda igen, det försvann som där i flytten någonstans. Levande föda funkade så himla bra för mig. Skulle vara bra om jag fick igång min skrivare, om den ens funkar, så att jag kan skriva ut papper (om mina vitaminer osv) istället för allt ska försvinna på datorn.
10.05.09 Välgödd hund

Min stackars tass känns bättre idag, jag kan till och med gå på den, nästan iallafall. Det går bättre och bättre, tassar på tå utan kryckor eller sätter ner hela foten om jag har kryckorna. Bra bra, fortsätter det i det här tempot är jag strax helt bra *ta i trä*

Johan for till övertårneå ikväll redan, men han kommer ju hem på onsdag igen. Han fick skjuts av en klasskompis så det blir lite billigare. Jag tyckte att han kan stoppa upp en lapp och försöka samåka med flera så att dom fyller en hel bil, det vore ju jättebilligt.

I fyllan och villan igår, eller nja, i akutpaniken iallafall, så missade Johan att återberätta hela sms:et han fick av Eva-Carin. Två av tre meningar kom fram till mig, tyvärr inte den viktigaste. Den infon som gick fram till mig var något om hur det går hos doktorn och att de skulle lämna Charlie ensam snart för att dom skulle åka på teater. Eftersom Charlie fick middag så sent igår så tyckte jag lite synd om honom och gav han lite extra kulor. Idag började jag undra om hunden har problem med ämnesomsättningen eller något, jag drar ner och drar ner på maten och han ser ändå rund ut om magen, SÅ mycket extra fick han ändå inte till middag igår. "Ajja, jag får väl dra ner ännu mer då", tänkte jag. Vi tog en promenad till Eva-Carin och fikade. Hon pratade om hur Charlie hade haft det igår och vad dom hade gjort. "Jag blandade leverpastej i maten till lunch, men bara halva, sen gav jag han andra halvan till middag"... "Jaha" tänkte jag, "det var ju inte så farligt mycket gotta, konstigt att han ser så fet ut idag". Men vänta nu.... till middag? "Gav du han middag igår?" "Ja, jag messade ju och sa det" GAAHH, Johan, experten på att vidarebefodra väsentlig information. Tro fan att hunden såg välgödd ut idag, två middagar, dessutom efter en frossadag hos Eva-Carin. Jo, för jag vet att det smyger ner mer gotta än vad som erkänns, DET SYNS, om inte på hundens omfång så på en svärmors flackande blick. Ajja, lycklig och MÄTT hund iallafall.


10.05.08 High Chaparral

Idag har det varit en fartfylld tur till Melderstein. Jag, Johan, Jackie och Mandy skulle ut och latja på Cockie (Charlie fick stanna hemma med fammo pga benen). Det blev att Johan stannade på gården med sitt största fan Miranda och Mandy, medans Jackie och jag (och Hoss på ett hörn) tog en ridtur. Solen sken, fåglarna kvittrade, varmt och underbart väder. Jackie vågade till och med trava själv (utan longerlina). Cockie strosar på i en pömsigt tempo och verkar gilla läget....

Vi möter en bil som stannar och tycker att Hoss är så gullig. Sen möter vi två kvinnor på promenad som också tycker att Hoss är så gullig och så möter vi en fet fjording som drar på en kärra, vi hälsar glatt på byakvinnan och traskar vidare. Jackie sitter glatt och pratar i telefon på Cockie icket ont anande om vad som komma skall, jag hinner bara ana en jävulsk glimt i ögonen på vidundert hon sitter på, men jag var millisekunden för sen, tyglarna som jag dök efter försvann snabbt ur min hand och allt jag ser är en fet hästrumpa som sätter av hemåt i sken med en Jackie på ryggen. "STANNA" "LUTA DIG BAKÅT" "TA TYGLARNA"

Tack och lov är Jackie en naturbegåvning och gjorde inte som alla nybörjare jag har sett i mina dar, dvs hon drog inte upp sig i fosterställning och rullar över ryggen i en bakåtvolt, utan hon rätade på sig och bromsade fanskapet helt själv, jag är imponerad. Tanterna såg förtvivlade ut, inte en byxa torr där inte.Vi skrittar vidare i det underbara vädret. På hemväg byter vi och jag sitter upp på den fromma ängeln och tycker att nu kan hon väl ändå få galoppera lite. Jag fattar galopp som går lite stappligt först så jag kramar på med benen för att hon ska få sträcka ut, jo jo, nog gjorde hon det alltid. I ett praktigt bocksprång sträcker hon ut, snopet värre.  Man hinner tänka så mycket i sådana situationer, "gräppa hornet i sadeln" tänker jag. Hinner nästan få tag och försöker rätta upp mig när nästa bock kommer. Jag ser en häst, jag ser lite himmel, lite mer häst och en härligt stenig väg närma sig. Vet inte riktigt hur jag landade men Andreas hade en teori om att jag landade i brygga eller något eftersom jag lyckades slå i både huvudet och foten.

Jackie fick hjälpa mig upp igen eftersom jag knappt kunde stå på min trasiga tass. En lugna hemfärd blev det iallafall med en ajaj fot. Väl tillbaka i stallet igen fick Andreas bära in mig och Paula tog hand besten som plockade fram glorian igen när hon såg sin mammsis. Vi gick och grillade lite krov och myste innan vi kom fram till att det börja bli dags att fara in till akuten och röntga foten. Hem med Jackie och Mandy och iväg till Sunderbyn.Vi fick vänta i 1½ timme på en läkare som undersökte lite och skrev en remiss till röntgen. Vänta lite till och röntga, vänta lite till och så kom vi till en annan läkare som jag hade lust att strypa med gasbindan. Dryge fan. Ajja, efter 3 timmar så fick jag veta att det inte fanns något brutet eller några trasiga senor. Bara en illa stukning eller hur nu doktorn uttryckte sig. Hem med en inlindad fot och hoppa omkring på kryckor. Vet inte hur länge det kan ta, men springa vårruset är bara att glömma, förhoppningsvis så kanske jag kan ta mig runt 5 km utan kryckor iallafall.
10.05.07 Städad lägenhet

Jag undrar vem den stora nöffen är av Johan och mig??Vilken tur att jag hann städa idag iallafall, kanske inte allt idag, men en del... Och så dom lovade bilderna på lägenheten i ett bättre skickMitt pysselrum och datarummet för vänta, det är inte klart än. En liten sneekpeak har ni fått iallafall i pysselrummet med smyckeshängaren.

10.05.06 Operation Badkar

Litet bus har svåra tider nu. Eftersom vi inte kan vänta så länge på rehab i Gammelstad så har Operation Badkar inletts.
Mål: Simma i badkar med flytväst
Delmål 1: Vänja sig med flytvästen
Delmål 2: Vänja sig att bli lyft ner i badkaret
Delmål 3: Vänja sig att stå i badkaret
Delmål 4: Vänja sig att stå i badkaret med vatten i
Delmål 5: Vänja sig vid mer vatten och börja simma

Delmål 1 och 2 funkar bra, delmål 1 var kanske inte toppen precis, med med lite bus och kakor så var det roligt. Vi är nu på delmål 3. Lilla bus tycker att det är läskigt och halt i badkaret, nära till panik. Det funkar så länge man har en handduk på botten, då andas han ut, men det kommer inte att funka om jag fyller med vatten, då flyter den nog upp och så blir det trassel. Jag måste alltså införskaffa en badkarsmatta med sugproppar.

Ska hämta Charlies "riktiga" flytväst också hos mor och far. Den han har här fick vi av Jörgen som hittade den i sitt garage, tänkte ha den som reserv (?) Vart jag nu fick den idén ifrån, för vi är ju så mycket ute och åker båt.


10.05.06 Smyckerna på plats

Ännu mer handyskills från mig idag. Jag har gjort en...öh....smyckeshängare...??

Steg ett: Hitta en ful väggSteg två: Hitta en ful skivaSteg tre: TadaaLätt va? Klädde skivan med svart tyg, som synes, tejpade fast tyget på baksidan. Behövde inte häfta i spånskivan from hell. Spika lite granna. Häng upp allt krimskrams och så blir det finfint
laughing smileys

Och Johan, det finns en massa lediga spikar för eventuell utökning av örhöngen *ho-hint-st*

10.05.06 Hellhound

Det är synd om Charlie nu. Jag har funderat på om hans beteende beror på att Alice löper (åkte i Paulas bil igår) eller om han är knas efter narkosen? Först trodde jag det var narkosen, sen började jag tro att det var Alice, men nu lutar det åt narkosen igen. Undrar om han är allergisk eller något?

När vi kom hem igår så ställde han sig i hallen och tittade sig olyckligt omkring occh började YLA. In och titta olyckligt på råttorna, och yla. Till slut tröck jag ner han på golvet och sa åt han och sova, sagt som gjort så somnade stackarn efter en smärtstillande tablett. Men han vaknade med besked igen. YYYYYYYYYYYYYYYYL, och höll på så i säkert en timme tills jag gick med han på en långsam promenad. Ylandet slutade iallafall efter det, men gnäll gnäll gnäll hela kvällen.

Nu efter min morgonpromenad kom jag in och kände att det luktade prutt i lägenheten. Inte riktigt bajs men nästan. In och sniffa mig runt för att se vad jag kan tänkas hitta för något. I sovrumet, nästan på Johans matta, ligger... ja vete fan. Måste vara spya, men så mycket, och så osmält mat. Charlies äckliga vommat låg i en stor pöl och pyste prutt. Han har aldrig spytt upp mat på morgonen, bara galla. Och han brukar inte spy heller om han får en morgonkaka, vilket han hade fått, två stycken.

Litet bus ligger och är väldigt olycklig nu och Johans matta hänger på tork (lite kräk på fransarna).


10.05.05 Veterinärbesök

Stackars Charlie har nu varit hos doktorn i Öjebyn. Han ligger och tycker synd om sig själv nu, och det förstår jag, alla som har klämt och känt och vridit och vänt på han idag.

Nu har vi en diagnos iallafall. Charlie har "dåliga" höfter som gör att han får ont i knäna på grund av felbelastning. Veterinären uppskattade höfterna till E-höfter och Paula till D-höfter, inte så bra i något fall med andra ord. Han har för grunda höftskålar och höftknotan som ligger i den lilla skål som finns ligger inte fast nog bra, vilket leder till att han skjuter in rumpan under sig för att knotan ska haka fast bättre i skålen. Tänk er själva att skjuta fram skrevet och gå hukande hela tiden, hur blir det i längden? Jo instabila och överbelastade knän, vilket i sin tur leder till artros och diverse knäproblem. Och vad händer sen då? Det gör ont i bakkroppen, då använder man framkroppen mer. Charlie är jäkligt muskulös i framkroppen, vilket är bra, men musklerna är rätt ansträngda och är i behov av avslappning.Det är rehabilitering som gäller för hans del, simträning bland annat. Eventuellt laserbehandling, massage och stretching också. Ringde Gammelstad nyss och jag får ingen tid förän den 27 maj!?! Så det är bara att trycka ner vovve i badkaret och hoppas på det bästa. Det blir billigt och bra...
free smileys

10.05.05 Något för Cockie?


10.05.05

Oj så hurtfrisk jag har hunnit vara idag, 06.30 var det uppställning utanför mig. Med andra ord, långpromenad med Jackie. Nu har jag ätit gröt och väntar på att banken ska öppna.

Charlie bus ska till Öjebyn idag och kolla hur han ser ut i knäna. Paula ska haka på som moraliskt stöd och som Charlies nya friskvårdsterapeft.Johan verkar jag inte få tillbaka från övertårneå, dels på grund av att han bara får en hemresa per månad betalt och dels för att han verkar redan ha skitskoj där. Tydligen bor han med en asocial mupp, en ex-ryssagent, och en till nisse som kanske var mest normal. Han trivs som fisken i vattnet med andra ord.

10.05.04 Muppen i övertårneå hälsar

Shaggy har anlänt till övertårneå, vad är det första han springer in i tro??
10.05.04 Linn kan själv

Så duktig jag har varit, min första hylla har jag skruvat upp aldelens själv. Fick ringa far och Johan som support. Att få fast en borr i en borrmaskin är visst en hel vetenskap för sig.

Hyllan hade jag sån tur att det fanns gamla hål som passade perfekt, men dom var för små så jag fick borra upp dom lite.Hängaren däremot var på helt eget ansvar, men den kom upp den också. När jag ändå var på g och var så duktig så borrade jag upp två krokar undet hyllan till nycklarna också. Så duktig jag känner mig, mer borrprojekt på g...


10.05.04 Städdag?

Nu har Shaggy farit till övertårneå. Så nu är Jacqueline och jag ensam med våra voffar.Dagen ska startas med att storstäda, får se hur länge jag håller uppe det tempot. Min stackars mage gjorde uppror igår kväll, sved som f-n i magsäcken. Undrar om jag fick en överdos av vitlök?? Jag har iallafall laddat upp med en massa frukt och grönsaker jag ska leva på nu när Johan är borta, den människan gör det omöjligt att entra beach 2010, gottegris ska inte bo med annan gottegris. Framförallt när den ena gottegrisen inte lägger på sig och den andra gör det. Men nu jäklar Jackie är det jag som gasellar om dig snart.10.05.03 Returresa till IKEA, hjälp?

Finns det någon som vill följa med mig på IKEA och lämna tillbaka/byta våran säng? Behöver bärhjälp ner för lägenheten och in på IKEA, hitta ny säng på IKEA, frakta hem den och bära upp igen?

Vi har kommit fram till at våra två 90 cm sängar är för mjuka och vi sover pissigt i dom + att vi sjunker ner i skarven trots bäddmadrass, så vi tänkte byta till en hårdare hel 160 cm säng i stället. Någon som vill med på detta projekt i veckan/nästa vecka?

10.05.03 Grattis på födelsedagen Mor

Idag fyller kära lilla mor år. Hipp hipp HURRA
winking smileys
10.05.03 Johanbohan

Trodde jag skulle jobba idag men så var inte fallet. Det var en miss bara att meddela mig om tid ifall jag skulle jobba och att hojta till om jag inte skulle jobba över huvud taget. Ajja, jag lär få saker gjort iallafall idag när jag har varit påklädd och klar sen 8. Har då inte hänt så mycket än....

Det eviga tjatet om Charlies mat fortsätter. Charlie säger att det är en hit, och jag säger likaså, med tanke på Charlies kacka. Lilla bus brukar alltid vara lös i magen men nu har korvarna börjat få en fastare konsistens. Wohoo.I morgon far Johan till övertårneå för att plugga. Kommer ett bli tomt utan muppen men kanske lite skönt också, ett tag iallafall. Men INTE på kvällarna, mörkrädd som jag är. Tur att han kommer hem på helgerna iallafall och håller kolla på mig
free smileys
10.05.02

Har varit på kalas idag hos mor och far. Mamma fyller år i morgon men hade kalas idag eftersom det är lättare att samla ihop hela flocken på en söndag.

Annars händer det inte så mycket. Pissväder ute hela tiden, men jag har hunnit med 5 km jogg iallafall. Man måste ju ladda inför vårruset.

Charlie hälsar att hans nya hundmat är en stor hit. Ser ut som nermalda tarmar med fisk i men det luktar inte så farligt och Charlie står otåligt och väntar numera när det är matdags.

Ny är det Star Trek som gäller, handlar visst om The Borg....
rolleye smileys10.05.01 Litet bus

Litet bus var på sitt bästa uppförande igår. Eftersom jag är så förutseende så tog med med en "fredsgåva" till Lena, och tur var väl det. Charlie är alltid lika glad att vara på besök hos Lena och Olle, om han inte vallar Olle till frysen i garaget (läs: ren- och älgköttsförvaringen, aka den gigantiska godisskålen) så kan man alltid nypa Lena lite i benet för då ramlar det ner lite hälsokakor också. För att inte tala om gårdspatrulleringen, jaga kråkor och sno deras köttben och annat äckel som kan tänkas finnas. I går gjorde han ett jättefynd, ett rått köttben. Dyrgripen måste genast gömmas för dom glupska människorna som satt inne och nöffade som små grisar (tyckte Charlie). Stolt som en tupp traskade han in igen med en stor lerkaka på nosen, Lenas ansikte förvreds i skräck, "MINA PIONER" skar genom märg och ben. Jag fick smyga ut och scouta läget, tack och lov hade Charlie hittat ett lämpligt ställe under en buske. Men det gillades inte att matte hittade gömstället, så köttbenent fick gömmas om på olika ställen över gården, dock aldrig pland pionerna.

Litet bus somnade iallafall med en rund mage efter allt köttande igår och ångade mördande gas från sitt ställe under sängen. Om vi somnade av trötthet eller svimmade av ångorna är osäkert.
laughing smileysCharlie ska få börja äta ett nytt hundfoder, Klass, som predikas lite på Paulas blogg. Tänkte kombinera detta med lite torrkulor för tändernas skull. Tänkte också börja köpa Nutra Gold torrfoder som är väldigt bra enligt matexperten i Melderstein. Och tillskotten då'rå...
Har fått hem nyponpulver nu som han ska få i maten och (matexperten igen) har rekomenderat flexijoint i stället för glucosamin som han bara får nu. Flexijoint innehåller glucasamin men andra samverkande ämnen finns också med. Och så laxolja så klart, lilla bus måste ju hållas smart så att han inte hamnar i trubbel.

Charlie ska till veterinären i Öjebyn nästa vecka och så får vi se vad han säger om hans knän. Efter det ska jag boka upp simträning för han. Vete fan vad jag ska göra med simningen när träningskortet tar slut, det kostar nämligen 3000:- för 10 gånger, alltså 300:- per gång. Billigt och bra, eller?? Tänkte göra några försök med att få han och simma i badkaret hemma, men det beror på om det lyckas, dels att han simma över huvud taget och inte stretar emot, dels att han simmar "rätt" och använder bakkroppen ordentligt. Oj oj oj....Med allt detta kanske vi kommer till ett slut med alla hältor och ögoninflammationer så att hundstackaren får leva ett normalt liv.RSS 2.0