11.08.29 Färdig med tatueringen

Nu är tatueringen färdig. Äntligen.

Summan av kardemumman blev det svärdsdrottningen med lite inslag av översteprästinnan från min tarotbok. Och vad betyder det då? Jo...

Svärdsdrottningen:

Svärdsdrottningen kan representeras som
Skade inom fornnordisk mytologi, jaktens, isens och vinterns gudinna.
Hekate, nattens och underjordens mörka gudinna, den gamla och visa.

Hon är frihetstörstande och oberoende. Hon är som ser, sierskan. Hon litar på sitt medfödda, goda omdöme och sin känsla för rätt och fel. Hon släpper fram sin estetiska begåvning och sin originalitet.

Översteprästinnan:

Översteprästinnan representeras av,
Artemis, den unga och fria, Isis, modern och fullmånen, Hekate, den gamla, visa och helande. De här tre, dotter, mor och mormor, Gudinnans treenighet och tre ansikten. Inom fornnordisk mytologi är hon Freja, fruktbarhetens gudinna.

Hon är den kvinnliga delen av medvetandet som är mottagligt och öppet - den kunskap som finns i hjärtat. Hennes intuition är starkare än intellektet. Hon besitter en stor kunskap inom henne. Hon vet redan allt, inerst inne. Hon är drömerskan, sierskan och den synska kvinnan. Hon bara vet, utan att kunna förklara hur.


Detta är två delar av mig som måste gynnas och bli starkare. Därför präntade jag in det på armen så att jag alltid har min "häxmoder" och mitt "häxjag" med mig.


Kommentarer
Postat av: johan

vad blir nästa tatuering?

2011-08-29 @ 17:27:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0