11.06.28 Muffins

Ibland är jag huslig och bakar muffins. Utlåtandet om detta kan vara väldigt blandat, för att sammanfatta; jag har bakat somrigt fjolliga mögliga disktrasor.

Muffar du med mig eller??


11.06.25 Midsommar

Vi firade midsommar hos Eva-Carin med mor, Far, Lena, Olle, jag och Johan. Vi åt och åt och spelade lite kubb, åt lite till och åt sen lite till. En trevlig kväll och jättetur med vädret hade vi.


11.06.25 Studentfika

Idag har vi haft studentfika för den nyutexaminerade elektrikern. Vi bjöd på rabarber/jordgubbspaj med glass och choklad/polkamuffins. Johan tvingar som vanligt upp alla gäster på våran crosstrainer och vissa fick köra hårdare pass än andra. Dom som gnällde mest fick extra strafftid. Eva-Carin är smart och går aldrig upp på träningsmonstret för då låter vi henne aldrig gå ner därifrån med tanke på hur mycket hon spottar och fräser åt den.


11.06.20 Råneå marknad

Det har varit Råneå marknad i helgen. Självklart så måste man släpa sig dit och ännu mer självklart att besöka det nya hundrehabet. Charlie fick följa med på marknad. Det var mycket spännande, mycket att sniffa på och många hundar att mucka med.
11.06.19 Göra slut??

Är inte det här en bra anledning till att dumpa sin karl?


11.06.17 Feber

Jag är sjuuuuuuuuuk. Det började redan igår men jag är för tjurig för mitt eget bästa. Mellan minnesstundsserveringarna satt jag och skakade av feber under en filt. När jag kom hem så stupade jag i soffan tills jag ätligen lyckades släpa mig till sängen. Nu är jag är fortfarande febrig men bra mycket bättre än igår.

TACK OCH LOV för mamma och pappa. Vad hade man gjort utan dom, jag vill inte ens tänka tanken på pinan att behöva gå ut och underhålla Charlie med så mycket feber.


11.06.16 Snooze

Är det något jag ogillar så är det väckarklockor och brandvarnare. Dom Satans små ynglen är ute efter mig.

Brandvarnaren från h-vetet är det väl ingen som har missat. Den hatade när jag duschade, då skrek den i högan sky tills jag fick nog och försökte kväva den i tvättkorgen. Tydligen var den nöjd med det ett tag för den höll tyst i några veckor, den hade väl bra koll på vad jag gjorde i duschen eller något, tills en dag...
Då fick den för sig att nu skulle den inte vara där något mer och började härja. Jag gjorde ytterligare ett kvävningsförsök på den men den ville inte ge sig. Jag försökte hålla den nere i tvättkorgen och började vrida och vända och misshandla den så att det flög delar från den, men den ville icke ge sig, det skrek värre än vad jag trodde att brandvarnare kunde skrika. Till slut hämtade jag en hammare och tog fram härklet och började hammra. Den skrek om möjligt ännu värre då och då tog jag tag i den och fick tag i ett inbyggt batteri och slet lös 1 av 5, fortfarande ville den inte ge upp. Slet lös 2 av 5 då började den vekna lite, när 3 av 5 åkte så tystnade den. HA!! Trodde jag... tills kvällen kom och jag skulle sova och såg något rött blinka i rummet i mörkret, tydligen hade den så pass mycket liv i sig kvar att den kunde ligga och slänga sina psykotiska blickar på mig... Huva för brandvarnare.

Väckarklockan då. Jo, jag behöver en snoozeknapp för att vakna, jag måste vakna sakta för att ta mig upp och inte ha så ont i kroppen, därav är snooze livsnödvändigt för hur mitt humör kommer att bli under dagen. Efter att min klocka har åkt i golvet en gång för mycket så har snooze gett upp. Så, då köper man en ny. Sagt som gjort, jag inhandlar en ny på Chlas Ohlsson. Jag ställer klockfan och lägger mig för att sova, men vad gör den? Jo, den fattar ett eget beslut att kl 5 är väl ingen kul tid att ringa på, det är mycket mer spännande att ringa si så där kl 23 istället. När jag försökte vrida och vända på den för att se vad som är fel så börjare det krasa i den, klockfan var redan trasig på affären. Den åkte tillbaka till affären illa kvickt.
I veckan köpte jag en ny klocka på Ur & Penn. Ställer härklet och går och lägger mig. Den ringer när den ska och jag trycker nöjt på snooze och ser fram emot ett långsamt uppvaknande. MEN, klockfan tystnar inte när jag släpper snooze. Den fortsätter att tjuta, jag trycker igen, och en tjuter vidre högre och högre. Till slut håller jag in snooze och släpper. I två sekunder får jag sjuta av tystnaden och tror att problemet är löst, men då hör jag ett litet kras i den och den tjuter igång värre än någonsin. Denna klockfan ligger nu i hallen och väntar på att få åka tillbaka till affären.

Idag har jag gjort ett försök med mobilen, men det går inte så bra, snooze tar inte alltid, och trycker man fel så stängs larmet av, ligger mobilen i sängen så hörs inte larmet osv... *suck*


11.06.14 Lchf-matmuffins

Jag skulle vara hurtig och baka lchf-matmuffins. Men jag glömde bakpulvret. "Ajja, det blir väl omelettkakor då istället", tänkte jag, men så fluffade dom upp sig i ungnen till min stora glädje. Fast lyckan varade inte så länge, när jag tog ut dom igen så började dom pysa ihop till omelettkakor... Hmm, jaja, dom kanske smakar bra, fst jag har inte smakat dom än...


11.06.11 Barfota är bra för själen...

...bara så att ni vet mad smileys
11.06.11 Mitt lilla bäbisbus

Pappa och mamma sucka uppgivet när jag hämtar Charlie.

"Man kan inte göra någonting när Charlie är här, man kan inte dammsuga, man kan inte kratta, man kan inte sopa, man kan inte skotta, man kan inte vattna, man kan inte ens klippa skägget."

Jag ställer mig helt oförstående till dessa anklagelser. Vad gör nu mitt lilla bäbisbus som är så hemskt?
11.06.09 Cykeltur

Idag har det varit en riktig sommardag. På gott och ont. AC'n i köket har haft premiär för i år, tack och lov. Jag avundades inte minnesstundsgästerna som fick sitta med sina kavajer och folkdräkter i värmen.

Efter jobbet cyklade jag hem och tog det lungt ett tag innan jag cyklade vidare till björx för att pussa på Charlie och tortera mammas fötter. Pappa slapp undan bara för att det blev så sent. Synd att jag kom på att man kan ta före- och efterbilder, EFTER att jag var klar med mammas fötter. Mamma tyckte dock att vi kan göra en skräckfilm där jag har huvudrollen som ska heta "Manikyristen". Någon som vill beställa tid för lite manikyr och pedikyr??

Sen bar det av hemåt igen. Sammanlagt har jag cyklat 3 mil idag. Nu funderr jag på om jag förtjänar lite glass?


11.06.08 Tomt

Det är tomt här hemma. Johan var tvungen att ta bilen till Övertorneå den här veckan så jag blev billös, vilket medförde vissa problem med Charlie när jag jobbar, så nu får Charlie bo hos mor och far den här veckan. Och då är det tomt här hemma. Fast jag har ju tjockisråttorna.
11.06.06 Sneekpeak

Var och tatuerade mig hos Tomas idag. Tatueringen blev bara större och större och till slut så insåg vi tiden räcker inte till och att det började bli alltför plågsamt att sitta längre, så vi bestämde att det blir en till sittning. Så nu är tatueringen halvfärdig och kommer att vara så iallafall i minst tre veckor till.


11.06.05 Hundkalas

Ikväll hade vi hundkalas för Charlie som fyllde 4 år den 20 maj. Bättre sent än aldrig, och lite trattig planering sen. Men vi lyckades dra ihop lite folk och jag slängde ihop en hallonpaj som Inge ärligt kallade för surpaj. Melvin var den enda hunden på kalaset och han gav Charlie ett tuggisben som var mycket uppskattat. Nästa år fyller Charlie 5 år, då slås det på stort med många gäster och hundtårta.

Gerd och Inge blandade ihop att det var kalas för Charlie och fick för sig att Johan hade tagit examen.När gästerna hade gått hem så passade jag på att skura ryamattan som någon hund hade spytt ner med smörgåstårta, med andra ord, den var full med ägg och räkor. Urk.


11.06.04 Inbrottstjuvar

Igår våldgästade vi (jag, Johan, Robert, Camilla, Maja och tre hundar) hos Eva-carin när hon inte var hemma. Jag lämnade en lapp och förklarade att hon nog mest troligt hade fått inbrott och att inbrottstjuvarna hade stulit en kladdkaka från frysen, en öl från kylen, stökat ner i köket och vandaliserat rabatten. Oj oj oj, avdrag på arvet Johan.

sign smileys


11.06.04 Lydnad och hägnan

Vilken dag. Först hundträning i stan med Charlie. Fanny och Tindra hängde med som moraliskt stöd. Det gick inte så bra idag. Varken hundar eller mattar var på topp, vi gav upp hela bunten tills instruktören tyckte att nu får det vara nog och satte oss i arbete, eller rättare sagt i lek. Vi fick leka följa john och visa upp trix och konster istället.Någon dag, när vi inte ser, då ska Charlie minsann svälja chiuauan Kentucky hel, en riktig fuling som är ute efter hans tjejer...Bamse är ute och letar efter sin matte som har sprungit och gömt sig.Nu fattar jag varför Johan följer med på hundträningen.GimmiefiveRulla runtDansa efter matteFölja John......över stock och sten

Efter träningen for vi och hämtade hem mor och far från flyget och hem med dom. Sen for vi och hämtade upp Johans far Robert och Wanna och åkte till gammelstads marknad.

Ibland hör jag någon ropa på mig, den här gången var det ett gjutjärnslöv löv inne på en butik. Den ville prompt följa med mig hem.


11.06.02 Ny kamera

Aah, äntligen. Jag har inte kunnat komma in på blogg.se's startsida för att kunna logga in på bloggen. Popupskyddet som jag har installerat fick för sig att blogg.se är en stor fet reklamkampanj och satte stopp för sidan. Men nu är det löst och blogg is back in business.

Nytt som har hänt är att Johan och jag har skaffat oss en ny kamera, en systemkamera. Den kameran lär inte jag få se röken av så mycket, Johan vaggar den till sömns om kvällarna och pussar den godmorgon. Han tar ut den på utflykter och raggar med sig folk som kan hålla i hundarna så att han får lite qualitytime med kameran.Normalt folk är ledig nu när det ska föreställa röd dag, men icket jag. Då roade sig Johan med att fara ut med kamerna som sagt. Vi är hundvakter åt Fanny och Tindra, så Johan, flickorna och Charlie tog med sig Marcus och Melvin till brukshundsklubben i måttsund.
RSS 2.0