Internationella kvinnodagen

"Grattis på internationella kvinnodagen". Grattis till vad? Grattis till att kvinnor "fick" en dag. EN dag av 365 stycken. En dag om året. En enda dag. Grattis på kanelbullens dag.Grattis, du får äta kanelbullar. Grattis på internationella aidsdagen. Grattis du har aids. Grattis du är kvinna. Grattis till att du inte blev norm.
 
Den dagen då vi inte behöver en dag för att påminna världen om all skit kvinnor får ta, då kan ni säga grattis till mig. All skit som våld, våldtäkter, tvångsäktenskap, sämre lön, sämre arbetsvilkor, osv osv. När kvinnor inte behöver utstå sån skit bara för att de är just KVINNOR då är vi vunnit. Då är ett grattis på plats. Då kommer internationella kvinnodagen handla om att påminna folk vilket helvete kvinnor har fått utstå genom historien för att inte hamna där igen. För hoppningsvis så kommer det inte ens att finnas någon internationell kvinnodag att säga grattis till. Den kommer att vara lika meningslös som internationella stortådagen.
 
Internationella kvinnodagen är en dag då männen helst bör hålla käften. En dag av 365. De har företrädet 364 dagar om året. En dag för alla män att aktivt tänka på alla de fördela de får i samhället bra för att det har en snopp. En dag för dem att tänka på hur de själva faktiskt behandlar kvinnor. Hur de ser på kvinnor. Gå i någon annans skor.
 
Det finns så många starka, svaga, härliga, vidriga, vackra, fula, färgstarka, menlösa, fantastiska, underbara kvinnor i världen. Det finns en kvinna som jag är extra mån om. En kvinna jag alltid kommer att slåss för. En kvinna jag alltid lyfter fram ALLA 365 dagar per år. En kvinna som inte är perfekt och därför är så perfekt.
 
Denna kvinna det är jag.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0