Mitt hem, mitt val

En sak jag funderar på, varför har folk så svårt att glädjas med andra? Framför allt när det kommer till hus/boende?
 
Om jag skulle få en krona för alla "goda" råd för att undvika en kommande katastrof i huset så skulle jag vara rik nu. Folk som inte ens vet var jag bor säger; "Jo men det huset vet jag preeeeecis var det är...bla bla bla". Och så visar det sig att de inte har en aning. Och eftersom dom vet ALLT om mitt hus så vet dom ju så klart allt om alla skavanker, fel och brister i huset också.
 
Mitt hus är fullt med svamp. Totalt angripet från grunden. Säkert är det vattenskadat också. För att inte tala om mögel. Men om jag åtgärdar allt deta så ska jag inte tro att lyckan blir långvarig, för huset kommer med största sannolikhet att brinna ner eftersom det kommer att börja brinna i rören till elementen då vi värmer huset med en vedspis. Nja jag vet inte, sist jag kollade så var vatten inte så lättantändligt.
 
Tja, listan kan göras oändligt lång. Än så länge har bara våran vedspis från 50-talet rostat hål i och vi fick byta den. Men där fick jag ju så klart höra att det inte var fel på vedspisen utan att det var vattenskada på vinden som hade runnit ner genom väggarna osv osv. *suck* Detta sas någon som inte ens hade varit förbi och tittat på eländet.
 
OM nu huset mot förmodan skulle visa sig vara i ett helt funktionellt skick utan diverse mögel/vattenskador/svampangrepp så kan vi ge oss fan på att vi måste skotta snö på vintern iallafall. Ööh, ja? Vi bor som i Norrland. Snö finns i Norrland. Mycket snö finns i Norrland. Är det ens något att fundera över?
 
Vet ni vad mer som finns på en gård på landet? Gräs. Gräs måste visst klippas och det hade jag ingen aaaaaning om *ironi*. Tydligen verkar folk tro att antingen har vi 8050 kvm fotbollsplan som måste klippas med nagelsax eller så är alternativet att kräma ut asfalt över hela skiten. Jag vet som inte hur jag ska bemöta detta... Näe, jag vet inte.
 
Få är dom som på riktigt har blivit glada för min skull. Glada och inser att jag kanske har ett intresse av att skotta snö och klippa gräs och gräva i rabatter och klättra på vindan för att byta säkringar titt som tätt. Jag vill inte bo i stan i en liten lägenhet, varken själv eller med tre hundar. Folk är olika, vad är det som är så svårt att förstå?

Kommentarer
Postat av: Paula

VEM är det som säger sådant? Byt umgängeskret, jag hade fått ett sammanbrott ;).

Svar: Random folk man möter som vill kallprata lite. Typ folk på jobbet och snickare (så klart, dom vill ju ha jobb) bla.
Snoris

2014-03-05 @ 19:41:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0